Monstrum tvrdi da se ne seća da je krvnički ubio majku: Bio sam sa devojkom, a onda...


IZVOR: novosti.rs - 17.04.2019 | 06:52


Sin Bosanke Zlatković priveden je pred tužioca, gde je rekao da se ne seća brutalnog zločina kada je ašovom ubio majku.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Miljan Zlatković

- Ne sećam se da sam udarao i ubio majku. Poslednje čega se sećam od tog dana je da sam bio sa devojkom. Od sledećeg trenutka imam prekid svesti, totalno zamračenje.

Ovo je u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavio Miljan Zlatković (31), koji je u proteklu nedelju, kako se sumnjiči, sa više udaraca ašovom po glavi usmrtio majku Bosanku Zlatković (58) u beogradskom naselju Kaluđerica. Šta je prethodilo krvavoj tragediji u Ulici Stevana Sinđelića, gde je ova porodica živela kao podstanari, samo se nagađa. Zločin se dogodio dok Miljanov otac, a Bosankin suprug Kosta, nije bio kod kuće.

- Sedeo sam u kući i ručao kada sam začuo jauke i dozivanje u pomoć - ispričao je prvi komšija ove porodice. - Ćerka je izašla napolje i čula komšiju Kostu kako viče: "Zovite brzo Hitnu i policiju!" Ona je odmah okrenula 192. Tek kasnije smo saznali šta se dogodilo.

U policiji je Miljan Z. bio u šoku, i, prema nezvaničnim saznanjima, nije bio u stanju da iznese odbranu. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a po isteku, sa krivičnom prijavom za teško ubistvo, priveden je u Više javno tužilaštvo. Posle ispitivanja, nadležni tužilac je naložio da se obave psihijatrijska i druga veštačenja Miljana Z. Pored toga, u nastavku istrage za brutalno ubistvo, biće ispitan njegov otac, ali i najbliže komšije. Među svedocima će se naći i devojka sa kojom je Miljan, prema sopstvenim tvrdnjama, bio pre stravičnog zločina.