Dopunjena krivična prijava! NajmoćnijI škaljarac pokušao da ubije ženu vođe kavačkog klana


IZVOR: Republika - 06.03.2019 | 17:09


Jovan Vukotić (38), visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana", od danas je osumnjičen za još jedan pokušaj ubistva, odnosno da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od, kako se veruje, vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Foto: youtube.com/Vijesti Online

Jovan Vukotić

On je pre mesec dana pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine, ali dok ne izdrži zatvorsku kaznu za lažni pasoš u Srbiji, ne može biti izručen Podgorici.

Vukotić je, naime, prošlog meseca u Beogradu pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša, a tu kaznu, koja mu ističe u decembru, trebalo bi da odsluži u Srbiji.

Crnogorske Vijesti danas su prenele saopštenje policijske uprave u Kotoru, koja je je podnela poseban izveštaj, kao dopunu krivične prijave,"protiv visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe J.V. (38) iz Kotora, nastanjenog u Podgorici, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji".

Krivična prijava je podneta "zbog osnovane sumnje da je, na štetu T.Z. iz Kotora, počinio krivično delo ubistvo u pokušaju", citirale su Vijesti saopštenje policijske uprave.

Sumnja se da je Vukotić pokušao da ubije Zvicerovu u naselju Dobrota u Kotoru, tako što je svojim "audijem" crne boje prilikom mimoilaženja, prvo preprečio put golfu Zvicerove, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz vatrenog oružja - pištolja.

Hitac nije pogodio ženu ni njeno vozilo, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

Tom prilikom sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac V.V, dok je sa oštećenom T.Z. u vozilu bila njena maloletna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost, navodi se između ostalog u saopštenju policije.

Viši sud u Beogradu je 19. februara pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora Vukotića zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od 10. septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči i za utaju poreza.