(FOTO) Stravična eksplozija na Zvezdarii: U kafić upala tri muškarca - jednom izgorele ruke, drugom leđa i stomak...


IZVOR: N. R. - 21.02.2019 | 18:27


Sedam osoba je povređeno, od kojih tri teže, nakon eksplozije plinske boce koja se dogodila na Zvezdari sinoć oko 18.30 časova u stanu u suturenu u Ulici Milana Rakića 22.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Mesto eksplozije

- U momentu kada se desila eksplozija ceo lokal se zatresao - priseća se za Srpski telegraf Vujadin Radović, radnik kafića koji se nalazi nedaleko od zgrade u kojoj je eksplodirala plinska boca, a koji je povređenima prvi ukazao pomoć.

- U kafić je uleteo mladić kome je cela glava bila u krvi, koja je kapala po lokalu. On je bio na ulaznim vratima zgrade, a rane na glavi mu je nanelo staklo koje se rasprsnulo pred njim - kaže Radović.

Posle samo nekoliko minuta na vratima kafića pojavio se drugi mladić kome su izgorele ruke i kosa, inače stanar stana u kome je eksplodirala plinska boca. Na sreću, majka sa kojom u njemu živi u trenutku eksplozije je bila odsutna.

- Prizor je bio jeziv! Kao da ni to nije dovoljno, na kraju je došao čovek kome su leđa i stomak izgoreli i koji je bio najbliži plinskoj boci. Hitna pomoć je ubrzo stigla i sve troje su prevezeni na VMA - završava Radović. POGLEDAJ GALERIJU

Ostalih četvoro je pregledano i poslati su na kućno lečenje.

Vatrogasci su lokalizovali i ugasili požar, dok je policija obavila uviđaj. Osim stana u suturenu koji je u potpunosti razoren, uništeno je još pet stanova.