UŽAS: Policajac iz Niša preminuo od gripa


IZVOR: Blic, Republika - 10.02.2019 | 10:44


Policajac B.M. (43) iz Niša, kod koga je laboratorijskim analizama bilo potvrđeno prisustvo virusa gripa AH1N1, preminuo je noćas na Klinici za infektivne bolesti u Nišu.

Foto: ST/N. MANDIĆ

On je šesta žrtva gripa u Nišu ove sezone i 18. u Srbiji, čija se smrt dovodi u vezu sa ovim virusom. Prema nezvaničnim saznanjima, on je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju pre desetak dana i bio je priključen na respirator a preminuo je uprkos svim naporima lekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život. Laboratorijske analize su potvrdile prisustvo gripa u njegovom organizmu tako da se smrt povezuje sa virusom AH1N1.

Direktor Infektivne klinike prof. dr Miodrag Vrbić danas nije mogao da daje nikakve izjave o situaciji sa gripom te nas je uputio na Upravu Kliničkog centra u Nišu, gde se niko ne javlja jer je vikend.

Ovo je treća smrt koja se dovodi u vezu sa gripom, u proteklih 48 časova u Nišu. Kako je "Blic" pisao, juče su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđjeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali hronične bolesti.