(FOTO) Autobus smrti parkirali tik uz školsko dvorište!


IZVOR: D. I. - 28.12.2018 | 06:28


Autobus "Niš ekspresa" na koji je prošlog ponedeljka kod Donjeg Međurova naleteo voz posle udesa je parkiran nadomak srednje škole "Mija Stanimirović" i to tik uz teren, na kom đaci imaju časove fizičkog vaspitanja! To je izazvalo bes mnogih koji smatraju da autobus smrti uznemirava đake podsećajući ih na tragediju u kojoj su nastradali njihovi vršnjaci.

Foto: Srpski telegraf

UZNEMIRUJE DECU Prepolovljen i krvav autobus

- Prepolovljenom i krvavom autobusa nije mesto tamo gde deca svakodnevno prolaze. Slika je provokativnija tim pre što tu ima i učenika koji su iz sela kroz koja je autobus prolazio i koji su koristili tu liniju. Otuda ideja da se apeluje na nadležne da autobus uklone, pa je portalu Niške vesti najavljena peticija đaka iz više odeljenja - kažu nezvanično u školi.

Inače, ovaj autobus nije jedini krš na pomenutom parkingu koji je nekada pripadao Elektronskoj industriji u naselju Nikola Tesla. Reč je o mestu određenom za parkiranje vozila iz udesa dok se ispita da li su bili tehnički ispravni u trenutku nesreće, nakon čega se odnose u staro gvožđe ili vraćaju vlasniku.

 

 

Svojevrsna opomena

- Tačno je da prepolovljeni autobus može da uznemiri nekog, ali to, s druge strane, može da bude svojevrsna opomena učesnicima u saobraćaju, da vide šta se događa kada se ne vodi računa. U svakom slučaju, mi smo reagovali kod saobraćajne policije. Objašnjeno nam je da je autobus tu privremeno, dok se ne kompletira uviđaj i da će naći neko rešenje da ga što pre uklone - rekao je za Srpski telegraf direktor ETŠ "Mija Stanimirović" Aleksandar Stevanović.