NIKO NIJE IMAO NIŠTA DA PRIJAVI, A POLICIJA NAŠLA TAJNI TOVAR: Menadžer rep benda krijumčario skupu garderobu za muzičare


IZVOR: Tanjug - 27.12.2018 | 15:26


Carinici su na ulazu administrativnog punkta Merdare, 26. decembra 2018. godine, bili svedoci nesvakidašnjeg pokušaja jednog menadžera da za rep bend prokrijumčari garderobu za muzičare.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ilustracija

Kada je autobus na liniji Priština - Dortmund stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozač su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave odgovorili odrečno.

Ipak, detaljan pregled vozila pokazao je suprotno, kada je u prostoru za odlaganje prtljaga pronađen tajni tovar, saopštila je Uprava carina. 


Tu su se nalazile tri putne torbe i kartonska kutija do vrha pune krijumčarene autentične garderobe. 

Reč je o 43 dukserice "fendi", "monkler", dikardid" i "balmen", 23 zimske i teksas jakne "balensijaga", "filip plejn", "monkler" i "diskardid", kao i 20 pari farmerki "filip plejn" i "diskardid", sve to u vrednosti gotovo milion dinara. 

Kao vlasnik krijumčarene robe javio se 36-godišnji državljanin Švedske poreklom iz Prizrena, koji živi i radi u Malmeu, a koji je izjavio da je menadžer jednoj rep grupi iz Nemačke za koju je nabavio garderobu.

Zaplenjena odeća je sudskom odlukom trajno oduzeta, a putnik je za prekršaj kažnjen iznosom od 80.000 dinara.