Igor Jurić o predatoru iz Bora: Strašno je da taj čovek zakonski neće biti osuđen


IZVOR: Tanjug - 07.12.2018 | 20:01


Zamenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) zloupotrebio je javnu funkciju kako bi iskoristio devojčicu, kaže predsednik Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić.

Foto: youtube.com/RTV Yu Eco

Zgrožen: Igor Jurić

- To jeste zloupotreba javne funkcije i država po tom pitanju treba da se oglasi i ogradi od njegovih postupaka, jer to ne sme da postane normalna pojava - rekao je Jurić za Tanjug.

Konstatujući da je ostavka Perića najmanje što se može očekivati u ovom momentu, Jurić je poručio i da institucije i prvi čovek Bora moraju da se ograde i da osude ponašanje visoki funkcionera u tom gradu. 

Za takvo ponašanje, smatra Jurić, mora da postoji moralna osuda ukoliko nema krivične odgovornosti i ukoliko se dokaže da je devojčica dobrovoljno pristala. 

 

- To je skandalozno ponašanje jednog odraslog čoveka. Naravno da dete nije svesno ni svog čina, ni svoje situacije. Meni je lično strašno da taj čovek zakonski neće biti osuđen - ističe. 

Nada se, kaže, da će devojčica ipak ispričati zašto je to uradila.

- Ako čovek koji vodi jedan grad smatra da ovo što je učinio normalan čin, onda treba da se zapitamo ko su nam rukovodeći ljudi u gradovima - istakao je Jurić. 

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je Policijskoj upravi u Boru da prikupi dodatna obaveštenja protiv zamenika gradonačelnika Bora Branka Perića.