Vlada Budala izručen Srbiji: Vođa Alkatraza je na poternici od 2008, a sada je konačno dolijao


IZVOR: mediji, Republika - 30.11.2018 | 22:25


Vladimir Maljković, zvani Vlada Budala, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, izručen je Srbiji iz Španije, pošto je za njim bila na snazi poternica iz 2008. godine.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Foto: Ilustracija

Maljković se nalazi na poternici jer je 2008. s grupom navijača učestvovao u tuči na utakmici.

- Maljković je pre 10 godina na jednoj fudbalskoj utakmici učestvovao u incidentu zajedno s navijačima Đorđem Prelićem, koji je osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, i Aleksandrom Vavićem, jednim od vođa navijačke grupe Alkatraz. Maljković je tada navodno ošamario policajca, pa je zbog toga pokrenut postupak pred Višim sudom u Beogradu - kaže izvor.

 

Vlada Budala je javnosti postao poznat i nakon ubistva Ivana Perovića, navijača Partizanove grupe Zabranjeni.

 

- Perović je usmrćen u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu. Maljkoviću se sudilo zbog učestvovanja u ovom zločinu, ali je na kraju sudskog postupka oslobođen optužbi - kaže naš izvor i dodaje da je Vlada Budala nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

On se do 2013. uspešno skrivao u Španiji, u kojoj je svojevremeno utočište našao i njegov kompanjon Đorđe Prelić, koji je iste godine uhapšen u toj državi.

 

 

- Maljkovića je španska policija uhapsila zbog droge. Tamo je osuđen na sedam godina zatvora, ali mu je kazna zbog dobrog vladanja smanjena. Međutim, umesto da se nakon odslužene kazne u španskom zatvoru nađe na slobodi, Maljković je izručen Srbiji zbog krivičnog dela koje je u njoj počinio pre 10 godina - kaže naš izvor.

 

Maljković se u srpskim medijima spominjao i zbog toga što je navodno bio partner fudbalskim menadžerima u jednoj agenciji koja se bavila pripremom video-materijala za prodaju igrača.

 

- Ta agencija se bavila pripremom fudbalskih biografija za igrače koji dolaze iz drugoligaškog kluba Teleoptik, koji je u bliskoj vezi s prvoligaškim Partizanom. Biografije se koriste prilikom prodaje igrača, to jest da se oni predstave zainteresovanim klubovima - dodaje naš izvor.

 

Imaju isti nadimak: "Zemunac" robija u Španiji

Vladimir Maljković deli nadimak s mnogo poznatijim Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala, koji je je označen kao jedan od prvih pripadnika "zemunskog klana".

Milisavljević se nalazi u zatvoru u Španiji, gde je osuđen na 21 godinu zatvora.

U Srbiji je osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića. Vlada Budala je 2012. uhapšen u Španiji zajedno s Lukom Bojovićem.