KONCERT POVODOM PREŠERNOVOG DANA: Slovenački džezeri u "Madlenianumu"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Velikoj sceni Madlenianuma sutra od 19.30 sviraće se džez.

KONCERT POVODOM PREŠERNOVOG DANA: Slovenački džezeri u "Madlenianumu"

Foto: Foto Otton Zajec

Posle dužeg vremena na Velikoj sceni Madlenianuma očekuje nas koncert jednog džez orkestra, ovog puta to je Big bend Muzičke akademije Univerziteta u Ljubljani, koji predvodi dirigent Matej Hotko. Gosti iz Slovenije će nastupiti povodom velikog slovenačkog praznika Prešernovog dana sutra, 7. februara u 19.30 časova.

Za koncert pod nazivom "Od svinga do ritmova Latinske Amerike", ovaj orkestar i njihov mentor dirigent Hotko su se odlučili da bi prikazali svu umešnost muziciranja ovog veoma popularnog i nagrađivanog benda.

Republika

Foto: Foto Otton Zajec

 

Big bend Muzičke akademije Univerziteta u Ljubljani, poznat kao Big bend ULAG, vodeći je studentski akter slovenačke džez scene i danas se smatra jednim od najboljih studentskih big bendova na svetu. Pored nastupa na prestižnim lokacijama kao što su Prešernov trg, Slovenačka filharmonija i Galusova dvorana CD Ljubljana, Big bend ULAG je svoju izvrsnost dokazao i na turnejama širom Evrope, uključujući i Srbiju, Makedoniju, Austriju, Hrvatsku i Nemačku. Takođe je napravljena i serija video snimaka za Jutjub kanal Zevnikov, koji je prošle godine postao jedan od 29 najboljih muzičkih kanala orkestarske i džez muzike na svetu. Kanal se nalazi u prestižnom društvu Londonskog simfonijskog orkestra, Čikaškog orkestra i Danskog orkestra.

Muzička akademija u Ljubljani ne nudi samo jedan, već dva velika benda. Pored koncertnog big benda, koji je već stekao međunarodnu reputaciju, Muzička akademija nudi još jedan big bend, koji predstavlja platformu za mlade džez muzičare, gde mogu da rastu, razvijaju svoje veštine i nauče pravila sviranja u ovako veličanstvenom ansamblu. Drugi big bend je suštinski deo obrazovnog procesa u Muzičkoj akademiji, jer studentima nudi dragoceno iskustvo i priprema teren za moguću budućnost u koncertnom big bendu ili drugim profesionalnim džez ansamblima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading