PREMINUO SLAVNI GLUMAC IZ POPULARNE SERIJE "OPŠTA BOLNICA!" Svi ga pamte po ovoj ulozi!

Autor:

Zabava

17.12.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džek Akselrod igrao je mafijaškog bosa Viktora Džeroma u čuvenoj seriji "General Hospital" što mu je i najvažnija uloga.

PREMINUO SLAVNI GLUMAC IZ POPULARNE SERIJE "OPŠTA BOLNICA!" Svi ga pamte po ovoj ulozi!

Foto: Printscreen/YouTube

Glumac Džek Akselrod iz čuvene serije "Opšta bolnica" umro je u 93. godini, potvrdila je njegova porodica.

Akselrod je umro 28. novembra prirodnom smrću u Los Anđelesu, a tužnu vest je danas saopštila saradnica poznatog glumca Dženifer Garland, piše TMZ.

Glumac Džek Akselrod igrao je mafijaškog bosa Viktora Džeroma u čuvenoj seriji "General Hospital" što mu je i najvažnija uloga.

Nastavio je dosledno da radi sve do 2020. godine, kada se penzionisao u 90. godini.

Rođen u Los Anđelesu 25. Potom je studirao arhitekturu na UC Berkli i na kraju postao licenciran kao arhitekta u državi Vašington.

Akselrod je u međuvremenu šest godina studirao glumu sa Utom Hagen u studiju HB u Njujorku, a 1969. je prikazao Banquoa u van brodvejskoj produkciji Magbeta. Godinu dana kasnije, pojavio se van Brodveja u Gandiju i ispratio predstavu na Brodvej, ali je zatvorena na premijeri.

Akselrod je takođe radio na televiziji u Kojaku, Hill Street Blues, Dallas, Dynasty, Night Court, Knots Landing, Murphy Brown, Everyone Loves Raymond, Star Trek: Voyager, Frasier, Scrubs. 

Akselrod je bio član pozorišnog fakulteta na koledžima uključujući Univerzitet u Viskonsinu, Univerzitet Mičigen, Univerzitet u Bostonu, Pen Stejt, Univerzitet Templ, Kal Stejt Nortridž, KalArts i Brandeis Univerzitet i bio je gostujući instruktor u Studiju za glumu Arona Speisera u Los Anđelesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading