MLADI GLUMCI SU ŽELJNI DOKAZIVANJA, A MENI JE VIŠE SVEGA DOSTA: Lazar Ristovski o novim projekrima i karijeri dugoj POLA VEKA

Autor:

Zabava

01.05.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mada kaže da više nema toliko ni volje ni energije kao nekad, i dalje radi, reklo bi se, punom parom. Trenutno snima drugu sezonu komedije "Drim tim" i čeka da nova serija "Tunel", koju je režirao njegov sin Petar, ugleda svetlost dana.

MLADI GLUMCI SU ŽELJNI DOKAZIVANJA, A MENI JE VIŠE SVEGA DOSTA: Lazar Ristovski o novim projekrima i karijeri dugoj POLA VEKA

Foto: ST/D. KADIĆ

Lazar Ristovski

O borbi za prava radnika Lazar Ristovski je progovorio još 2011. u filmu "Beli lavovi", gde je kao Dile, vođa sindikata, vatrenim govorom pozivao na revoluciju: "Srbija je umorna od loših vesti i nešto mora da se menja." Kao glumac i uspešan producent, trudio se da poboljša kulturnu sliku naše zemlje, da projektima iza kojih stoji njegovo ime ukazuje na probleme našeg društva, pronalazi rupe u zakonu i veliča običnog čoveka.

Zato ga je taj "običan čovek" nagradio poštovanjem za sve što je tokom skoro pola veka duge karijere uradio za domaću kinematografiju. Tako je ovenčan i Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena za naročite zasluge i uspeh u kulturi.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

U nastavku serije "Drim tim" njegov junak Ika odlučuje da sinovima pronađe dobro isplativ posao.

- Prva sezona je završena, tako da smo mi, kao tim, postali šampioni, ali je Ika završio u zatvoru i svi rezultati su im poništeni. Onda sam razmišljao šta sad da uradimo s tim klubom, koji je opet na nuli. Zajedno s rediteljem Dejanom Zečevićem i timom scenarista došao sam na ideju, vrlo savremenu, da sinove bacimo u različite interesne grupe, tamo gde se pravi lova. Mi smo odlučili da to budu tri mesta: u politici, kriminalu i gej-populaciji. To su, prema našem mišljenju, tri najuspešnije grupe po pitanju para - ističe Ristovski.

Sa svojih 11 sinova, odnosno mladim glumcima koji ih igraju, već dva meseca provodi vreme na setu.

- Oni su svi super, samo sam ja pomalo umoran od svega. Zbog toga umem da budem nervozan, pa mi ne prilaze i tokom rada me gledaju sa strane, ali sve se to na kraju završi u dobrom raspoloženju. Ne odustajem od glume, ali mi je više dosta svega. Moj junak sve nosi na svojim leđima, a i ja sam naučio da celog života sve guram na svojim i igram samo velike uloge. Mladi glumci se bore za svoje mesto, traže sebi šansu, nestrpljivi su u tome, ali tako i treba da bude. Svako na kraju nađe svoje mesto u životu, a i u kadru, samo ako zna - kaže Ristovski.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Ika je tip koji ne odustaje od svojih zamisli, pa tako i ne baš talentovane sinove za fudbal želi da dovede do Lige šampiona. Kao takav, gledaocima će vratiti veru u sebe i ohrabriti ih u njihovim težnjama.

- Ova serija je zasnovana na ljubavi, na porodičnom entuzijazmu, na veri da možemo da budemo šampioni. I druga sezona "Drim tima" je obeležena tom vrstom optimizma, ova priča to sa sobom nosi, a publika to voli da vidi. Gledalište je zasićeno krimi-serijama, mrakom, kriminalom i agresijom. Naravno, treba i to da postoji i ima vrlo kvalitetnih serija tog žanra. "Drim tim" će biti veliko osveženje na malim ekranima - smatra glumac.

Zarobljenik u hrvatskom logoru

Republika

Foto: Telekom Srbija

 

Priču o pregovaračima tokom kriznih situacija doneće serija "Tunel", u kojoj Ristovski igra zarobljenika u hrvatskom logoru Lora. Glumac kaže da mu je najteže bilo da dočara prelazak svog lika iz jednog psihičkog stanja u drugo, ali da mu nisu bile potrebne velike psihološke pripreme za sve to.

- Ja sam već mator čovek, za 70 godina naslušao sam se i nagledao svega. Ova serija će doneti nešto potpuno novo, a po žanru bi mogla da se definiše kao psihološki triler - rekao je Ristovski.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading