Raša Andrić otkriva SVE TAJNE novih "Munja": Cilj nam je bio samo da nešto ne zase*emo!

Autor:

Zabava

28.03.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film će se naći u bioskopima od 30. marta.

Raša Andrić otkriva SVE TAJNE novih "Munja": Cilj nam je bio samo da nešto ne zase*emo!

Foto: youtube.com/printscreen

Dok publika u Srbiji s nestrpljenjem očekuje povratak Popa i Mareta na veliko platno, reditelj filma "Munje opet" Radivoje Raša Andrić u razgovoru za Srpski telegraf kaže da se pomalo plaši tog 29. marta, kada će nastavak kultne priče premijerno biti prikazan na velikom platnu u beogradskoj MTS dvorani.

Kako smatra, sigurno će biti onih koji će reći: "Ma ovo ništa ne valja", ali i onih drugih kojima će nove "Munje" izmamiti osmeh.

- Znam da su mnogi skeptični u vezi s nastavkom filma, ali mislim da nismo omanuli. Naš osnovni cilj je bio da nešto ne zase*emo - iskren je Andrić, koji nam u nastavku razgovora otkriva najveće tajne novih "Munja".

Republika

Foto: Aleksandar Letić

 

Na samom početku zanimalo nas je zašto među glumcima, kao jedinog iz stare ekipe, nema Zorana Cvijanovića i njegovog lika Deda Mraza.

- U samom scenariju nije bilo mesta za njega. Na ovom filmu se radilo nekoliko godina, u igri su bile razne verzije scenarija i ja nisam mnogo učestvovao u njegovom pisanju jer sam u međuvremenu radio neke druge stvari, ali sam s vremena na vreme čitao tekst. Znate, to nije jednostavan proces, već vrlo dug, naporan, pun svađa i rasprava - odgovara reditelj.

Posle 20 i kusur godina na setu su se okupili Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Maja Mandžuka, Nikola Đuričko i Milica Vujović, kojima su se ovog puta pridružili mladi glumci - Ivana Zečević, Miona Marković, Marko Pavlović, Vladimir Kovačević...

- Njihova energija se mnogo razlikuje. Sve je drugačije bilo onda i danas jer sam ove mlade glumce upoznao na kastinzima i kroz neke sitne uloge u mojim projektima, dok sam sa Sergejem, Bokijem i Đuričkom provodio vreme. Mi smo se družili, zajedno smo izlazili, žickali pare za pivo u noćnom klubu "Akademija", pa prelazili u "Zvezdu" da merkamo ženske, visili smo po demonstracijama. Zato je potpuno drugačije kad s takvom ekipom uđeš u snimanje. S ovim mladim glumcima se nisam pre "Munja opet" specijalno družio i čini mi se da im je trebalo malo vremena tokom rada da se opuste. Ali već posle dva dana je bilo kao da se znamo 200 godina, što je divno. Očigledno je da generacije mogu da se razumeju i važno je da taj prvi korak ne bude s gardom - priča naš sagovornik.

I poznati reperi našli su svoje mesto u nastavku filma, a Andriću je za srce prirastao Smoke Mardeljano.

- Njemu sam se najviše smejao. On igra bodigarda, malog, nabijenog i ćelavog. Rizik je kad uzimaš za film ljude koji nisu glumci. Naravno, radili smo probe i on se dobro pokazao, međutim, na snimanju mi je bio toliko smešan da sam bukvalno plakao. Tonci su me udaljavali sa seta da bi mogli da snime zvuk - priznaje nam kroz osmeh.

Republika

Foto: Aleksandar Letić

 

Ali ne treba zaboraviti Đusa, koji je ovog puta mikrofon okačio o klin i nakratko ušao u lik ambasadora Srbije u Beču.

- Jao, Đus! On nas je zasmejavao do suza. Ovaj film nije samo moj već je plod timskog rada i zato uvek slušam druge ljude šta mi govore. Volim da radim s onima koji žele da daju sve od sebe za projekat, a ne da urade samo ono za šta su plaćeni. Tako je neko iz ekipe rekao da bi Đus bio idealan za lik ambasadora. Pre snimanja nisam ga poznavao i bilo mi je potpuno uvrnuto da on igra ambasadora, ali sam pristao da probamo. Đus je bio krajnje profi, odmah je došao s naučenim tekstom i počeo da ga izgovara s "brate". To je već u startu bilo smešno - ističe Andrić.

Sinovi Nebojše Glogovca tražili da se pojave u filmu

Lik Pandura pominje se i u "Munjama opet", a ceo film posvećen je Nebojši Glogovcu. U njemu se pojavljuju dvojica sinova preminulog glumca Gavrilo i Miloš.

Republika

Foto: ATA Images

 

- Njihovo pojavljivanje u filmu nema veze s publikom, već s nama koji smo voleli Glogovca, pa volimo i njegovu porodicu. To što smo slikali njegove sinove, ne i ćerku jer je suviše mala, naša je lična stvar. Gavrilo i Miloš su želeli da budu deo svega ovoga i oni su nas zvali s ciljem da nam se pridruže - odgovara Andrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading