TRAGIČNA SUDBINA SRPSKOG DON ŽUANA: Izložba "Sećanje na jednu mladost" u Kinoteci

Autor:

Zabava

16.11.2017

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložba "Sećanje na jednu mladost" u Kinoteci posvećena je mladom srpskom glumcu koji je šezdesetih godina prošlog veka nakratko bio sjajna zvezda Holivuda.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Srcolomac: Miloš Miloš

Miloš Milošević ili Miloš Miloš, kako ga je filmska prestonica poznavala, pre više od pet decenija, krajem januara 1966, pronađen je mrtav u kući slavnog glumca Mikija Runija zajedno sa Runijevom suprugom.

Tako je makar glasila zvanična policijska verzija ove tragedije, ali ispostaviće se da je bila više nego sumnjiva.

Lepotan

Junak ove priče dostojne dobre filmske sage došao je u Beograd pedesetih, i to iz ugledne knjaževačke familije jer mu je otac zbog optužbe da je sarađivao sa okupatorom završio u požarevačkom zatvoru. Majka je spakovala kofere i s njim i sestrom stigla u prestonicu kod sestre. Miloš je već kao momčić važio za neodoljivog srcolomca za kojim su se okretale i ozbiljne dame.

Miloš je obožavao bioskop, nije mu bilo teško da trči od Čubure do bioskopa 20. oktobar. Nijedan film nije propuštao, pa je počeo sa drugarima da radi kao kaskader u domaćim ostvarenjima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Obožavao je bioskop

Nije bilo iznenađenje kada je nakon završene srednje upisao eksperimentalnu školu glume, koju je vodio profesor Jova Putnik u Domu kulture "Božidar Adžija".

U svojim prvim danima glume samouvereno je govorio da će postati novi Džejms Din. Gde god da je krenuo, stvari su se odvijale u njegovu korist.

Kod "Ruskog cara" Miloš je prvi put sreo Stevicu Markovića, budućeg telohranitelja Alena Delona, ali i ljubavnika njegove supruge.

Prekretnica u Miloševom životu desiće se kada je u Beograd doputovao francuski superstar Alen Delon na snimanje filma "Marko Polo". Naš mladi glumac je preko novinarke koja je imala zadatak da prati sva dešavanja vezana za filmsku zvezdu upoznao Alena i postao njegov nerazdvojni pratilac u Beogradu.

Početak propasti

Ubrzo Milošević odlazi u Pariz i postaje Delonova desna ruka. Tu su već počele brakolomne igre bez granica jer je jedna Miloševa devojka postala Delonova prva supruga Natali Delon. Za Miloša je Pariz ubrzo postao tesan. Zato odlučuje da ode u Holivud i tamo okuša sreću...

Izložba je napravljena zahvaljujući zaostavštini Miloša Miloševića, koju je Jugoslovenskoj kinoteci zaveštala njegova sestra Zorica, i uz pomoć Miloševog druga Laleta Vujadinovića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading