Olga Odanović dobitnica nagrade "Raša Plaović"

Autor: Tanjug

Zabava

16.11.2017

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Olga Odanović dobitnica je Nagrade "Raša Plaović" za sezonu 2016/2017, saopštili su iz nacionalnog teatra.

RepublikaFoto: youtube.com/Dobro Jutro - Jovana & Srđan
U konkurenciji za ovo prestižno priznanje bili su i Dušanka Stojanović Glid, Gorica Popović, Bojan Žirović i Bojan Lazarov

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Olga Odanović dobitnica je Nagrade "Raša Plaović" za sezonu 2016/2017, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Nagrada "Raša Plaović", koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2016/2017, pripala je Olgi Odanović za uloge Matrjone u predstavi „Carstvo mraka“, u režiji Igora Vuka Torbice i Majke Jugovića u predstavi „Carstvo nebesko“ u režiji Jerneja Lorencija.

Žiri, kojim je predsedavao teatrolog Boško Milin, a članovi su bili reditelj Slavenko Saletović, dramaturg Slavko Milanović, pozorišna kritičarka Dragana Bošković i prošlogodišnja dobitnica Nada Šargin, odluku je doneo većinom glasova.

U konkurenciji za ovo prestižno priznanje bili su i Dušanka Stojanović Glid, Gorica Popović, Bojan Žirović i Bojan Lazarov.

Nagrada će biti uručena u sredu, 22. novembra, na svečanosti koja će se održati na Velikoj sceni povodom 149. rođendana Narodnog pozorišta u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading