PET GODINA OD POGIBIJE ŠABANA ŠAULIĆA: Poslednji nastup imao sa Teom Tairović, a zbog OVOG detalja su i dalje svi BESNI!

Autor:

Zabava

17.02.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš legendarni folker nastradao je u Nemačkoj pre pet godina, a javnost i dalje ne može da se pomiri sa njegovom smrću!

PET GODINA OD POGIBIJE ŠABANA ŠAULIĆA: Poslednji nastup imao sa Teom Tairović, a zbog OVOG detalja su i dalje svi BESNI!

Foto: ST/V. LUKIĆ/www.westfalen-blatt.de

Legendarni folker Šaban Šaulić stradao je na današnji dan pre pet godina u stravičnoj nesreći u Nemačkoj, dok se vraćao sa nastupa. Šaulić je putovao ka aerodromu, kako bi stigao na avion, a tog jutra bio je posebno umoran. Inače, poslednji nastup pre nesreće održao je sa Teom Tairović.

Šaulić je tada otpevao pesmu "Odlažiš, odlaziš", kojom je otvorio nastup. Tada je publika skandalirala njegovo ime, a kada mu se završio nastup, prišla mu je Melani Antonić Jekić poreklom iz jednog malog mesta kraj Pančeva i zamolila ga da se zajedno fotografišu. Melani je nakon toga ispričala da je pevač imao samo jednu želju, da skine kapu sa glave pre slikanja.

Republika

Foto: www.westfalen-blatt.de

Stanje automobila nakon nesreće

Potom je pevač otišao u hotel, njegov kum Slobodan Stojadinović ispričao je da su nakon nastupa otišli na spavanje i da je dogovor bio da probudi Šabana u 6.15, kako bi krenuli na aerodrom. Kako su mediji ranije pisali, Šaban je bio nervozan jer ga je kum probudio tri minuta kasnije. 

Na putu ka aerodromu bila je velika gužva, zbog čega su oni usporili, a u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto marke “Seat ibica“ zakucao u bankinu.

Alsin Levent, Turčin koji je upravljao putničkim vozilom koje je udarilo automobil, išao je brzinom većom od 180 kilometara na čas.  Bio je pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije u njegovom vlasništvu.

Postoje dve verzije o Šabanovoj smrti - prva da je izašao iz automobila bez vidljivih povreda i da je mogao da govori, ali da ga doktori Hitne pomoći nisu razumeli zbog jezika. Međutim, shvatili su da se žalio na bol u grlu i grudima, ubrizgali su mu sredstvo za uspavljivanje, a on je zaspao. Helikopterom je prebačen do najbliže bolnice. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pevač se više nije probudio. Tada su se pojavile priče da su ga lekari nehotice usmrtili.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaban Šaulić

Sa druge strane, nemački doktori su objavili da je pojas u automobilu zategao pevača od siline udarca na mestu gde je došlo do pucanja aorte, te da nije izdržao i dočekao operaciju koja je bila neophodna. Nemačko tužilaštvo je naredilo da se detaljno ispitaju sve okolnosti slučaja i da se utvrdi tačan uzrok Šabanove smrti. Prema izveštaju lekara pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte.

Šabanova obdukcija završena je 21. februara u  Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a nemačka policija saopštila je da je kralj narodne muzike preminuo od posledica teškog sudara, koji se dogodio 17. februara.

Legendarni folker sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu 22. februara, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Na večni počinak ispraćen je pesmom „Ne plači dušo“.

Alsin Levent je dobio zatvorsku kaznu od tri godine i tri meseca nakon što je osuđen za dvostruku ubistvo, što je mnoge razbesnelo.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading