UMRO SALEM SIHIRLIĆ: Pevač preminuo u 65. godini!

Autor:

Zabava

09.01.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Salem Sihirlić preminuo je 8. januara 2024. godine u Mostaru!

UMRO SALEM SIHIRLIĆ: Pevač preminuo u 65. godini!

Foto: Pixabay

Sveća

U martu 2023. godine, javnost je bila potresena vestima o teškom moždanom udaru koji je pogodio poznatog bosanskohercegovačkog pevača narodne i folk muzike, Salema Sihirlića. Njegovo zdravstveno stanje izazvalo je veliku zabrinutost među prijateljima, kolegama i obožavaocima širom regiona.

Salem Sihirlić preminuo je 8. januara 2024. godine u Mostaru, u 65. godini života, ostavljajući duboku tugu među svojim najbližima, kao i široku muzičku zajednicu koju je dugo godina nadahnjivao svojim izvođenjima. Udruženje građana "Narodni orkestar" Mostar objavilo je tužnu vest na svojoj zvaničnoj stranici, izražavajući saučešće porodici Sihirlić i ističući Salemove neizbrisive tragove kao mentora i prijatelja.

Salemove kolege, prijatelji i obožavaoci nisu krili svoje duboko žaljenje zbog gubitka jednog od najtraženijih izvođača narodne i folk muzike u Bosni i Hercegovini. Na društvenim mrežama, iskreni izrazi tuge i poštovanja prema Sihirlićevom nasleđu preplavili su internet, dok su portali poput Mostarski.ba isticali Salemovu neizmernu važnost u očuvanju tradicionalne muzike i njegovom doprinosu veselju širom zemlje.


Salem Sihirlić će zauvek ostati upamćen kao talentovani pevač čije su pesme unosile radost i zabavu na brojnim događajima širom Bosne i Hercegovine. Njegova muzika ostavlja neizbrisiv pečat na kulturnu scenu regiona, čime je osvojio posebno mesto u srcima vernih slušalaca.

Odlazak Salema Sihirlića predstavlja nenadoknadiv gubitak za muzičku industriju, ali njegovo nasleđe nastavlja da živi kroz njegove nezaboravne melodije i stihove, ostavljajući dubok trag u istoriji narodne i folk muzike Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading