Poznate ličnosti koje su prošle kroz slično iskustvo kao glumica: One su bili žrtve silovanja i brutalnog zlostavljanja!

Autor: Dušan Lukić

Zabava

19.01.2021

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok!

RepublikaFoto: youtube.com/NOVA S
Milena Radulović

Mlada srpska glumica Milena Radulović otvorila je pandorinu kutiju kada je javno priznala da ju je profesor glume i reditelj Miroslav Mika Aleksić silovao dok je pohađala njegovu školu "Stvar srca". Ona je tada imala 17 godina, a njena ispovest, koja je šokirala region, podstakla je i ohrabrila još devojaka koje su bile žrtve njegovog zlostavljanja da konačno istupe i prijave ga nadležnim organima. Pre Radulovićeve o sličnim iskustvima sa silovateljima i brutalnim nasiljem koje su doživele od jačeg pola progovorile su brojne poznate ličnosti, među kojima su glumica Danijela Štajnfeld, pevačice Goca Tržan i Nataša Bekvalac, kreatorka Verica Rakočević, te bivša košarkašica Milica Dabović.

Danijela Štajnfeld snimila dokumentarac o silovanju!

Pre Milene, koja je imenovala silovatelja, u žiži javnosti bila je njena koleginica Danijela Štajnfeld, koja je u avgustu 2020. godine otkrila da ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, a o kome je reč, ostalo je nepoznato javnosti. Ona je o detaljima govorila u dokumentarnom filmu "Zaceli me", ali nije želela da otkrije identitet čoveka koji ju je zlostavljao:

Da sam htela da kažem ime silovatelja, to sam mogla da uradim u samom filmu. Razlog što to nisam učinila je jednostavan - ako bih rekla ime, fokus filma bi se sveo na to. Međutim, priča "Zaceli me" ima misiju da skrene pažnju na poziciju žrtve. Većina nas koji smo bili silovani napadnuti smo od nekog iz naše okoline, nekog za koga mi znamo, koga poštujemo i, što je najgore, kome verujemo.

Goca: Plašila sam se osude okoline

Sa silovateljem se u mladosti svojevremeno suočila i Goca Tržan, ali je tek nedavno s knedlom u grlu progovorila o tome.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Goca Tržan

 Imala sam druga s kojim sam bila vrlo bliska. Imala sam bezgranično poverenje u njega, a on je to iskoristio na najpodliji način. Nisam ni u snu mogla da zamislim da bi ikada pokušao da mi naudi, a on je hteo da me natera na seks. Neki muškarci misle da svaku ženu mogu da drpaju ako se napale. Posle toga sam shvatila da moram dobro da pazim kada biram prijatelje. Želela sam samo da zaboravim taj pakao, pa sam dugo ćutala. Nisam ga prijavila jer sam se plašila osude okoline u smislu: "Šta je tražila sama s njim?" Mislim da i danas žrtve ćute iz istog razloga, a to je skroz pogrešno,  rekla je pevačica nedavno.

Nataša: Kao žrtva zlostavljanja, izgubila sam samopouzdanje

Nataša Bekvalac pretrpela je brutalno fizičko zlostavljanje od bivšeg supruga Luke Lazukića. Ona je pretučena 2018. posle 40 dana od porođaja, a mnogo snage joj je bilo potrebno da o svemu javno progovori.

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Nataša Bekvalac

Loš mi je osećaj u stomaku kad se setim svega kroz šta sam prošla. To je bilo strašno psihičko i emotivno izrabljivanje! Kao i svaka žrtva nasilja, izgubila sam samopouzdanje i bila odsečena od porodice i prijatelja. To je bio kraj, bila sam ponižena do te mere da nisam znala za sebe. To su strašne stvari i nikome ne bih poželela da prođe kroz takav pakao, ispričala je pevačica koja je usled sopstvenog iskustva postala i jedan od najvećih boraca protiv svakog vida nasilja nad ženama.

Ženu od sultana maltretirao dečko

Krajem 2020. i mlada pevačica Tijana Milentijević, poznata po velikom hitu "Žena od sultana", policiji je prijavila da ju je sada već bivši dečko Miša Koljenović napao u stanu posle svađe koju su imali. Ona je vezu odmah prekinula, a u policiji je govorila o tome na koji način ju je napao.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Tijana Milentijević

Nasilje ne bih nikada oprostila. S obzirom na to da sam pozvala policiju na svoju ruku, samo mi je bilo u glavi da se zaštitim. Nakon toga ne postoji nikakav prostor za oproštaj. Miša sada ima zabranu prilaska, a ja se i danas trudim da zaboravim to što me je napao,  rekla je mlada pevačica.

Milica: Kajem se što sam trpela horor

Košarkašica Milica Dabović pretrpela je jezivo nasilje od bivšeg partnera Šimeta Šiklića, zvani Simona, a i danas se kaje što ga nije odmah prijavila za nasilje, već tek kad je situacija kulminirala.

- Da se nisam bojala i da nisam bila ucenjivana nekoliko puta, prijavila bih mnogo ranije horor kroz koji sam prošla. Žena zna da trpi, mi smo hrabre, sve dok ne dođe do tog trenutka da više ne možeš da izdržiš. U jednom trenutku okrenula sam majku i rekla:

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Milica Dabović

- Mama, nek me ubije, kao što priča i preti, ja idem u policiju da sve prijavim. Pretio je mnogima u porodici, ne samo meni. Prolazili smo kroz pakao, ali je, srećom, sve prošlo bez većih posledica.

Verica: Silovana sam sa 18 godina!

Modna dizajnerka Verica Rakočević ispričala je da je sa 18 godina bila silovana od poznanika, pa je, kao i većina, dugo ćutala i krila šta joj se dogodilo.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Verica Rakocevic Kuzmancevic
Verica Rakočević

Užasno iskustvo doživela sam kada sam imala 18 godina. Tada me je silovao poznanik. Nikada se nisam sramila zbog toga jer to je njegova sramota. Žao mi je samo što ga nisam tužila, sada vidim da mi je to velika greška. Osoba koja je spremna da siluje nekoga zapravo nema želju za intimnim odnosom. Takva osoba želi da bude dominantna i da se iživljava nad slabijima. Nemam drugačije objašnjenje. Silovatelja nisam tužila i nisam htela da se svetim. Ni roditeljima nisam rekla šta sam doživela. Smatrala sam da sama treba s tim da se izborim,  ispričala je jednom prilikom modna dizajnerka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ss

19.01.2021 05:40

Sa 17 silovana, pa sta je cutala do sada onda? I jos crnje jedan po jedan sada optuuju. To je ona prica baci prvi kamen pa ce svi isto uciniti. Sad su odjednom svi silovani, pazi rotkve strugane. Postoje organi reda i sudstvo pa neka rade ljudi ali nesto tu nije cisto.

mm

19.01.2021 08:22

interesantno sve ove silovane umesto posle traume da postanu smerne one jos samo pod voz nisu legle

Srđan

19.01.2021 18:05

Silovatelji treba da budu žestoko kažnjeni.

Dušan

19.01.2021 18:26

Silovatelji treba i u zatvoru da dodatno pate.