SESTRA KOSTE KECMANOVIĆA TROVALA DRUGARICE DOMESTOSOM! Otkrivamo nove DETALJE istrage masakra u "Ribnikaru"

Autor:

Vesti

17.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica na jednom druženju sipala hemijsko sredstvo za čišćenje u sokove druge dece i posle to nazvala "igrom"

SESTRA KOSTE KECMANOVIĆA TROVALA DRUGARICE DOMESTOSOM! Otkrivamo nove DETALJE istrage masakra u "Ribnikaru"

Foto: Profimedia, Printscreen

 

Kao u najcrnjim filmskim pričama, u javnost poslednjih dana isplivavaju novi morbidni delovi mozaika masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Posle optužnice protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke dečaka-monstruma Koste, koji je pobio devet drugara i čuvara vračarske škole, pojavili su se detalji iz istrage protiv njih. Ti detalji podjednako su jezivi iako nisu sastavni deo optužnice.


Kako nezvanično saznaje Srpski telegraf, u istrazi protiv Miljane Kecmanović zbog indicija o zanemarivanju i zlostavljanju deteta inspektori su došli do neverovatnih saznanja o Kostinoj mlađoj sestri.


SVE PRIZNALA


- Ona je na jednom druženju s drugom decom sipala domestos u njihove čaše sa sokovima. Sve se srećno okončalo jer je neko od dece primetilo čudan ukus u čaši i alarmiralo roditelje. Tada je nastala panika, a kada su se mališani smirili, otkriveno je ko je krivac. Sestra dečaka-ubice je sve priznala i objasnila da je reč o "dečjoj igri" - kaže obavešteni izvor iz istrage.


Deca i njihovi roditelji prihvatili su ovu verziju, ali su upozorili Kecmanoviće.


- Ne bi bilo prvi put da deca ne znaju da razlikuju "igru" od realnih opasnosti, da pomešaju stvarnost i fikciju, ali zato su tu roditelji. Njihova dužnost je da vode računa o odrastanju sinova i ćerki, pa i o njihovim druženjima, pogotovo što danas mališani već u tom uzrastu, od devet, deset godina, imaju pristup raznoraznim opasnim sadržajima na internetu, televiziji, u kompjuterskim igricama - dodaje obavešteni izvor.


Ova epizoda, u kojoj je akter bila Kostina sestra, nije direktno povezana s masakrom, pa nije bilo ni osnova da se uključi u optužnicu protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića. Ali svakako ulazi u širu sliku odnosa u toj porodici.


DNK NA METKU


- Njih dvoje su deci očigledno davali previše slobode i čak ih podsticali u nekim opasnim stvarima. Kako drugačije objasniti da je otac vodio Kostu na vežbe pucanja, da je ovaj dečak naučio da napravi Molotovljeve koktele, s kojima je došao u školu tog 3. maja, kao i da je izuzetno lako došao do očevih pištolja. Niko tu nije znao ni da maloletni ubica pretražuje najmorbidnije sadržaje na internetu, pripremajući se za zločin. Kako to da najmanje mesec dana niko u porodici nije primetio da im se sin sprema za najveće zlo - pita se naš sagovornik iz istrage.


Optužnica protiv Miljane Kecmanović, majke dečaka-monstruma, podignuta je 10. oktobra, a pre nekoliko dana je potvrđena. Na teret joj je stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i preti joj dve godine i šest meseci zatvora.


Ključni dokaz protiv nje je DNK trag koji je nađen na jednoj od čaura, što znači da je ona u nekom momentu držala metak koji je kasnije ispaljen u školi.
Na metku češke zbrojevke pronađen je njen neosporni DNK trag, a čaura na kojoj se nalazio pronađena je kod vrata u kabinetu istorije u školi, u koji je njen sin ušao da bi pucao u drugove i drugarice iz razreda

.
Ona je takođe dobila meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa sinom i upozorena je da može da joj bude određena teža mera ukoliko prekrši zabranu.


Zaustavljena s ćerkom na granici


Miljana Kecmanović je sredinom juna pokušala da pređe granicu i izađe iz Srbije. Prema saznanjima medija, ona je ćerku vodila u Severnu Makedoniju, na Ohridsko jezero. Ovaj događaj razbesneo je ne samo porodice ubijene i ranjene dece, već i javnost u Srbiji.
Ona je zaustavljena na graničnom prelazu Prohor Pčinjski i odatle je vraćena jer je protiv nje pokrenuta istraga, tačnije pretkrivični postupak, da bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.


- Zbog preporuke terapeuta koji je razgovarao s dečakovom sestrom, majka je odlučila da je povede na put da bi pokušala da olakša situaciju u kojoj se nalaze posle 3. maja - preneli su tada mediji.

Ocu preti 12 godina robije


Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu i protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka-ubice, ali i vlasnika streljane i instruktora gađanja. Naime, ovom optužnicom okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću na teret je stavljeno izvršenje teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, za šta je zaprećena kazna do 12 godina zatvora, dok je okrivljenima R. I. i N. M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela davanje lažnog iskaza.

Trampov smrtonosni savet


Domestos je sredstvo za čišćenje površina u stanu na bazi hlora. Pravu pobunu u američkoj javnosti izazvao je suludi predlog Donalda Trampa da se ovo sredstvo koristi kao lek za vreme korone.


- Zbog tog se saveta može se umreti jer kad hlor dođe u dodir s usnom šupljinom, jednjakom, ždrelom i želucem, oštećuje digestivni trakt. Ako je količina veća, može čak doći i do smrti ili vrlo teškog oštećenja organa, te velike i bolne traume. Ako se proguta domestos, trebalo bi popiti vodu, ali ne sme se izazivati povraćanje jer isparenja hlora mogu dovesti do edema pluća - objasnio je tada jedan poznati toksikolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (20)

Loading
Drajfus

17.11.2023 21:06

Ostavite vise tu porodicu na miru. Okomili se na njih kao na nikoga. Jel- nevolja i kompanija imaju babe, dede, roditelje? Jel se njima oduzima imovina? Jel kod onog Urosa ima sta da se oduzme? Zbog takvih lesinara kao vi moze da padne i mrtva glava. Odvratno. No, Karma is the Bitch. Djavo dodje po svoje, kad tad. A mi cemo cekati.

Odgovori 12 23
IVER

18.11.2023 04:33

@Drajfus - Ta porodica ne može da bude ostavljena na miru, jer ni porodice nedužno ubijene dece nikada neće biti na miru. Monstrumovi roditelji su metaforički gazili preko mrtvih, kako bi ostvarili nedodirljiv društveni status, a sin je i bukvalno gazio preko leševa, misleći da mu je sve dozvoljeno. Monstrumovu sestru D. dati u hraniteljsku porodicu, jer je očigledno krenula putem nepoštovanja tuđeg zdravlja i života. Nesrećni ljudi-kojima su se životni putevi ukrstili sa ovom monstruoznom porodicom!

Odgovori 16 17
Marko BG

18.11.2023 21:40

@IVER - Ukoliko je potrebno, doneće se takva odluka, ukoliko sud bude procenio. To mora da se radi nezavisno, bez ikakvog pritiska. Neće sigurno čitati tvoje i slične komentare, i na osnovu njih doneti odluku. Opet ne znamo da li je ovo izmišljeno ili tačno. Nikakve veze nema sa masakrom koji se desio, ne treba mešati.

Tanja

18.11.2023 09:09

@Drajfus - Majka najmlađeg masovnog ubice na svetu je na svojim vestacenjima surovala sa tim nevoljama...