NOVA SAZNANJA O ATENTATU NA OLIVERA IVANOVIĆA: Krvavi trag vodi do Bondstila

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trag prolivene krvi srpskog političara Olivera Ivanovića vodi direktno do američke vojne baze Bondstil na Kosovu, saznaje Srpski telegraf u obaveštajnim krugovima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ubijeni Oliver Ivanović

Kako kažu naši sagovornici, pod maskom klasične vojne baze iz ovog centra se direktno upravlja kompletnom teritorijom Kosova, tu se obučavaju i logistički opremaju špijuni CIA, ali i albanski teroristi, a postoje i mnogobrojni dokazi da se iz Bondstila koordinira trgovina narkoticima za veliki deo Evrope.

Atentat na Ivanovića samo je jedan od poteza koji je poslužio destabilizaciji regiona, uvereni su izvori dobro upućeni u pozadinu ubistva i zakulisne radnje iza bedema američke vojne baze.

Mali Gavntanamo

NIŠTA NIJE TAJNA

U obaveštajnim krugovima odavno je poznata bliska veza zapadnih oficira u sastavu Kfora, pre svega američkih, sa albanskim gospodarima Kosova.

- Ako pažljivije pratite sve ono što se dešavalo pre i nakon ubistva Ivanovića, videćete da je priliku za tako nešto imao svako jer Oliver nije imao obezbeđenje. Međutim, logistiku je imao samo mali broj moćnika, a s obzirom na to da na teritoriji Kosmeta nadležnost imaju Kfor i Euleks, sve postaje poprilično jasno. Prema našim saznanjima, krvavi tragovi vode direktno do Bondstila, u kome albanski teroristi iz paraobaveštajne službe ŠIK, kojom upravlja Kadri Veselji, godinama imaju svoj logistički centar - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Analitičar Saša Borojević bez ikakve sumnje smatra da je Bondstil akumulator sveg zla, zavera i kriza na Balkanu:

- Upravo u Bondstilu prošlo je obuku na stotine ISIS koljača, kao što je bio Lavrim Muhadžeri, najozloglašeniji džihadista sa Kosmeta, koji se "proslavio" spotom u kom odseca glavu navodnom špijunu. On je živeo i radio u Bondstilu godinama. Likvidacija Olivera Ivanovića je samo dokaz da na teritoriji jugoistočne Evrope vlada balkanska konfederacija organizovanog kriminala koja odlično sarađuje s najvećim svetskim službama. Cilj je da region ostane trajno nestabilan.

VEZA SA AVGANISTANOM

Istinu o bazi Bondstil razotkriva i predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun.

- Dokument Unmika iz Gnjilana od 12. oktobra 2003. godine, broj XZ576, razotkriva jedan od kanala za šverc narkotika. Naime, Žarko Džabir, pripadnik ŠIK, koristi vozila Kfora za šverc narkotika iz Makedonije na Kosmet preko graničnog prelaza Đeneral Janković. Ukratko, vozila Kfora iz baze Bondstil koja prenose hranu u kamionima u njih dodaju pakete droge. Njih potom dalje raznose po celoj Evropi. Heroin inače ide od Talibana u Avganistanu preko Turske i Makedonije do Bondstila. Američki oficiri iz Bondstila to pokrivaju, a sve u saradnji sa ŠIK - objašnjava Drecun.

To potvrđuje i advokat Goran Petronijević, koji je kao istražni sudija dugo radio na Kosovu.

- Kosovo je centar narko-trafikinga Evrope, od čega se i finansirao OVK. Pre 10 godina sam pitao da li međunarodna zajednica sme da prinudno spusti makar jedan američki avion koji leti na liniji Avganistan-Priština. Bondstil je baza, magacin za narkotike. Tu se pojavljuju Albanci koji preuzimaju distribuciju u Evropi, a odatle se finansiraju projekti za nezavisnost Kosova.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading