OTKRIVAMO ŠEMU ORGANIZACIJE ZA ATENTAT

Autor:

Vesti

20.01.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacije do kojih su došle srpske bezbednosne službe ukazuju na to da iza brutalnog ubistva Olivera Ivanovića stoji albanska paravojna organizacija ŠIK, sa gospodarom Kosova Kadrijem Veseljijem na čelu, u sadejstvu sa stranim službama koje deluju na teritoriji pokrajine. To su američka CIA, engleski MI-6 i obaveštajna služba Edija Rame (Albanije).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zveri: Veselji i Haradinaj

U slučaju Ivanovića njima su se poklopili interesi i jednim krvavim udarcem ubili su, ako se tako može reći, nekoliko muva (pogledajte okvir). Iz obaveštajnih izvora i od ljudi koji odlično poznaju situaciju na Kosovu i Metohiji Srpski telegraf je dobio strukturu mreže koja stoji iza atentata, ali i većine stvari koje se poslednjih godina, a posebno meseci, dešavaju na Kosovu.

KRVAVE RUKE

Osnov zločinačke mreže čine tri tajne službe - SAD, Velike Britanije i Albanije, pod čijim patronatom faktički deluje paraobaveštajna služba ŠIK, preko koje Kadri Veselji i njegovi saradnici kontrolišu sve što se dešava na Kosovu.

Ova služba nastala je u vreme OVK i godinama zvanično više ne postoji, međutim, zapravo neprekidno operiše širom Kosmeta (u poslednje vreme posebno na severu), ali i na području Srbije, Crne Gore, Makedonije...

Drecun: Dva tima britanskih agenata danima su pre ubistva krstarila Mitrovicom

Nije tajna da je CIA od 1996. na čelu albanske, ali i kosovske službe

Slavko Nikić, obaveštajac

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ova paraobaveštajna formacija ukupno ima tri ogranka, koji tesno sarađuju i sa srpskim mafijašima, a za posebno krvave poslove unajmljuju plaćenike sa Kosova ili iz inostranstva. Vrlo je realno da je tako učinjeno i u slučaju atentata na Ivanovića - kaže izvor našeg lista.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun potvrđuje da istragu treba usmeriti prema Kadriju Veseljiju i Ramušu Haradinaju, koji su odmah odbili da se srpski organi uključe u ispitivanje ubistva, ali i da uporedo treba preispitati ulogu američke, britanske i albanske službe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Na Kosovu deluje veliki broj američkih obaveštajaca, mnogi pod okriljem baze Bondstil. I od Londona bi trebalo tražiti informacije s obzirom na to da su njihovi helikopteri proteklih dana čudno skretani na južni deo Kosova, a da su dva njihova tima u prepoznatljivim vozilima danima krstarila Mitrovicom. Britanaca je u okviru Kfora u jednom trenutku bilo čak 20.000 na Kosovu, onda su prisustvo sveli na minimum, ali je više nego indikativno da ih je poslednjih meseci tamo deset puta više nego pre toga. To navodi na pomisao da su znali da se nešto sprema - objašnjava Drecun i dodaje da se ne sme izgubiti iz vida ni saučesništvo tajne služba Edija Rame, koja je praktično i stvorila ŠIK, službu koja vedri i oblači u svim zlodelima na Kosovu.

PAŽLJIVO IZABRAN

Da je upravo Veselji glavni igrač zapadnih službi, potvrđuje to što jedini od kosovskih lidera nijednom nije pomenut kao mogući optuženi pred Sudom za ratne zločine OVK, te da je u četvrtak prvi u javnost izašao sa tvrdnjom da će suda i suđenja sigurno biti, nakon što su to poručili Amerikanci. Dobro upućen u kosovske prilike, bivši obaveštajac Slavko Nikić kaže da su Amerikanci i Britanci odavno Veseljija izabrali za Bin Ladena Evrope.

Hronologij

- ŠIK je osnovan 1997. kao služba vezana za glavni štab OVK
- Formirala ju je obaveštajna služba Albanije
- Menja naziv u ŠIK 1999, a ključni čovek je tada bio Džavid Haljiti, koji stvara direktne kontakte sa albanskom mafijom
- Obuku novih članova ŠIK vodile su dve američke i britanska obaveštajna agencija
- Po rasformiranju OVK služba prelazi u ilegalu, ali značajno širi mrežu
- Postavljaju mrežu na celoj teritoriji Kosmeta, ali i u Crnoj Gori, Makedoniji, pa čak i u Beogradu
- Godinama radi na destabilizaciji severnog Kosova, za šta je direktno zadužen Kadri Veselji
- Specijalizovani su za politička ubistva, što je 2005. javno potvrdio i jedan od članova Nazim Blaca

- Americi ne odgovara mir na Balkanu, a ne odgovara ni čelnicima Kosova. U Vašingtonu znaju da će, ako se mir nastavi, i Rusija nastaviti da jača. Nije tajna da je CIA od 1996. na čelu albanske, ali i kosovske službe. Cilj je da se neki od kosovskih vođa pretvori u evropskog Bin Ladena, Kadri Veselji je izabran kao najinteligentniji i najbeskrupulozniji. Na ubistvu Ivanovića to je i dokazao - zaključuje Nikić.

Šta su Albanci i Ameri hteli da postignU

1. Izazivanje nestabilnosti na Kosmetu
2. Preuzimanje severa KiM
3. Izazivanje razdora medu Srbima na KiM
4. Politički udar na Vučića spinovima da vlast stoji iza zločina
5. Ukidanje zajedničkih patrola Kfora i srpskih snaga na administrativnoj liniji
6. Stavljanje priče o Specijalnom sudu u drugi plan
7. Prekid dijaloga u Briselu i izbegavanje formiranja ZSO
8. Ubrzano formiranje kosovskih oružanih snaga pod izgovorom da će biti veća sigurnost
9. Čišćenje srpskih kadrova iz kosovske policije na severu jer "ne mogu da reše zločin"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Goran

20.01.2018 10:15

Ništa novo nismo čuli ,šema na koju smo odmah svi pomislili.

Dzoni

20.01.2018 10:23

Sad su to uradile.

kontesanera

20.01.2018 10:24

Stranim plaćenicima neće uspeti da izazovu razdor među Srbimam na KiM.

kasper

20.01.2018 10:26

Ubistvo Ivanovica je detaljno organizovano i isplanirano. Verujem da pristinske institucije stoje iza tog ubistva kao nalogodavci a da su pripadnici ovk izvrsili ubistvo