MIHAJLOVIĆEVA: STVARAMO USLOVE ZA DIREKTNU LINIJU BEOGRAD - BAKU

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.05.2018

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas u Bakuu dva sporazuma sa Azerbejdžanom - Sporazum o vazdušnom saobraćaju i Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između dve zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović uspešno potpisala sporazume

Mihajlović, koja kao članica delegacije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Azerbejdžanu, istakla je da se potpisivanjem Sporazuma o vazdušnom saobraćaju stvaraju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve zemlje kroz uspostavljanje direktnih letova na relaciji Baku-Beograd i obrnuto.

Takođe, dodala je da se drugim sporazumom unapređuje saradnja u oblasti izgradnje putne infrastrukture i dalje razvijati trgovinski i ekonomski odnosi s Azerbejdžanom.

Potpredsednica vlade je potpisala i Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana

Ministarka je navela i da su dobri politički odnosi odličan preduslov za uspešnu saradnju dve zemlje u oblastima ekonomije i infrastrukture i dodala da očekuje učešće azerbejdžanskih firmi u realizaciji novih velikih infrastrukturnih projekata.

- Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Kompanija ''Azvirt'' je naš pouzdan partner, što smo prethodno i pokazali izgradnjom deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine - rekla je Mihajlović, a navedeno je u saopštenju njenog kabineta.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading