VUČIĆ: Integracija zemalja Jugoistočne Evrope što pre

Autor: Republika

Vesti

11.04.2018

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Beogradu, u razgovoru sa šefom grčke diplomatije Nikolaosom Kocijasom, da je što skorija integracija svih zemalja Jugoistočne Evrope u EU jedina realna garancija za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić i Kocijas

Vučić je rekao da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrdjenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda i dodao da izuzetno ceni kontinuiranu podršku Grčke suverenitetu i teritotijalnom integritetu Srbije, saopšteno je posle sastanka sa Kocijasom.

Predsednik Srbije je rekao i da Srbija i Grčka moraju da rade na jačanju ekonomske saradnje i povećanju trgovinske razmene, saopštilo je Predsedništvo Srbije. Kako je navedeno u saopštenju, Vučić je obavestio Kocijasa o problemima i zastoju u sprovođenju Briselskog sporazuma i zahvalio Grčkoj zbog interesovanja za dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije je rekao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji u samom vrhu spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i naglasio da je što skorija integracija svih zemalja Jugoistočne Evrope u EU jedina realna garancija za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona.

- U skladu sa tim, Srbija veoma ceni principijelnu poziciju Grčke i aktivno angažovanje na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, kao i ostalih zemalja regiona - rekao je Vučić.

Kocijas je izjavio da je interes Grčke da Srbija bude stabilna i da održava stabilnost regiona.

- Ovom regionu treba saradnja - ocenio je šef grčke diplomatije.

Vučić i Kocijas su se saglasili da je neophodno raditi na konkretnim projektima na dobrobit obe zemlje.

- Naše prijateljstvo je čvrsto, ali mi nismo uspeli da podignemo naše ekonomske odnose na nivo naših prijateljskih i političkih odnosa - zaključili su predsednik Vučić i ministar Kocijas, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Stefan

11.04.2018 14:40

Predsednik Vucic je p[otpuno u pravu.

Maksa

11.04.2018 14:46

Nama je mir i stabilnost na prvom mestu i tako ce i biti i to su vrednosti za koje se najvise zalazemo.

Lazar

11.04.2018 14:52

EU se ponaša kao da im je cilj trajna destabilizacija regiona.

Aleksandar

11.04.2018 14:54

Integracija svih zemalja Jugoistočne Evrope u EU, jedina je garancija za stabilizaciju celog regiona.