SNEG PADA U SRBIJI! Evo gde se zabelelo danas, temperatura otišla i u minus!

Autor:

Vesti

21.04.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćaj se odvija usporeno, a vozačima se preporučuje oprez zbog vlažnih kolovoza.

SNEG PADA U  SRBIJI! Evo gde se zabelelo danas, temperatura otišla i u minus!

Foto: RINA

Od jutros, Pešter i Zlatibor su prekriveni snegom, što usporava saobraćaj na Zlatiboru, pa se vozačima savetuje oprez zbog vlažnih puteva. Na području Sjenice i Pešterske visoravni, sneg lagano pada, ali bez stvaranja većeg snežnog pokrivača. Trenutne temperature se kreću od -1 do 0 stepeni.

Sneg od jutros provejava na Zlatiboru, ali i u drugim mestima Zlatiborskog okruga.

Temperatura je oko dva stepena. Saobraćaj se odvija usporeno, a vozačima se preporučuje oprez zbog vlažnih kolovoza.

Pošto je vlažan, sneg se brzo topi.

Naoblačenje uz padavine u većem delu Srbije

Nakon nekoliko dana stabilnijeg vremena, naoblačenje uz padavine očekuje se širom Srbije.

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije prognozira se sneg. Veća količina padavina očekuje se u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima zemlje.

Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 6 do 13 stepeni Celzijusa.

Vreme narednih dana

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra nas očekuje delimično vedro jutro. Sutra će u toku dana u većem delu zemlje biti promenljivo vreme uz smenu oblačnih i sunčanih intervala i suvo vreme, a samo se ponegde u Vojvodini, uz više oblačnosti, pre podne i sredinom dana očekuje kratkotrajna kiša. Uveče će se razvedriti. 

Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar na severu i istoku Srbije i umeren zapadni i severozapadni. 

Najniža temperatura biće od 2 do 7 °C, a najviša od 13 do 17 °C.

U drugoj polovini noći na jugu i jugoistoku Srbije uslediće novo naoblačenje, pred jutro ponegde s kišom. U Beogradu jutro će takođe biti pretežno vedro.  U toku dana biće promenljivo uz smenu oblačnih i sunčanih intervala. Uveče će se razvedriti. Duvaće vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 6 °C, a najviša oko 14 °C.

Do četvrtka, 25. aprila, biće umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine, a na visokim planinama u toku noći ili u jutarnjim satima sa snegom. 

Veća količina padavina očekuje se u utorak, 23. aprila, u drugom delu dana, na jugu i istoku Srbije, od 15 do 25 mm, lokalno i preko 30 mm, dok će u košavskom području biti vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati udare olujne jačine. 

Od petka, 26. aprila, pretežno sunčano i postepeno toplije, a samo se još  u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading