PREVRNUT TRAKTOR, IZ VODE VIRI SAMO JEDAN DEO! Potop u Aranđelovcu, poplave napravile totalnu pometnju! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.06.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilne padavine izazvale su poplave širom zemlje, a tužne slike dolaze iz sela oko Aranđelovca.

PREVRNUT TRAKTOR, IZ VODE VIRI SAMO JEDAN DEO! Potop u Aranđelovcu, poplave napravile totalnu pometnju! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Polave u Srbiji

U selu Venčane kod Aranđelovca prevrnut je i potpuno poplavljen jedan traktor.

Obilna količina padavina izazvala je poplave u Aranđelovcu i okolnim mestima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Fotografije i snimci pokazuju ozbiljnost situacije koju su izazvale obilne padavine u centralnoj Srbiji.

Prevrnuta masivna poljoprivredna mašina koja viri iz vode je dokaz koliko silovito teku potoci kroz Aranđelovac, a ovakvo vreme, najavljeno je do nedelje.

Aleksandar Radosavljević iz Sektora za vanredne situacije izjavio je danas za Tanjug da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica zbog poplava od ponoći evakusali 71 osobu i učestvovali u crpljenju vode na 52 lokacije.

Radosavljević je rekao da su na tim poslovima bili angažovani 92 vatrogasca i 41 pumpa, ističući da je najkritičnije bilo na teritoriji Jagodine, Kragujevca, Čačka, Prokuplja, Soko Banje.

- Trenutno se situacija smirila - rekao je Radosavljević i dodao da je najviše crpljenja vode bilo u Borskom i Zaječarskom okrugu.

- Najviše smo pogođeni bujičnim poplavama koji su specifični po tome što voda jako brzo nadođe i isto tako nivo vode opadne. Sinoć smo to imali na području Soko Banje. Reka se izlila i posle dva sata se vratila u korito. Naravno, ima tu posla za nas, vršimo crpljenje vode, pomažemo tim ljudima čije su kuće bile poplavljene - dodao je Radosavljević.

Prema njegovim rečima, bili su pogođeni i veliki gradovi poput Beograda i Kragujevca.

- Vršili smo crpljenje vode u većim gradskim jezgrima. Uglavnom su to crpljenja vode usled nedovodljne mogućnosti da voda otekne kroz kanalizaciju pa se onda ona prikuplja na ulicama. Prioriteti u našim inteverecijama su evakuacija i spašavanje naših građana, ljudski životi su nam na prvom mestu, a onda pristupamo drugim intervencijama - istakao je Radosavljević.

Na pitanje da li se javljaju klizišta, Radosavljević kaže da se to dešava, ali da je Sektor za vanredne situacije u stalnoj komunijaciji sa gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije, kao i sa RHMZ.

- Pristupamo preventivnim merama, ali i kad dođe do klizišta i sličnih problema, zajedno sa njima gledamo da u što kraćem roku pomognemo građanima - naveo je Radosavljević za Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading