MOMIROVIĆ: Uz liderstvo Vučića i Rame, Srbija i Albanija prave najveće ekonomske iskorake u istoriji

Autor:

Vesti

06.06.2022

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MInistar Momirović je istakao da uz liderstvo Aleksandra Vučića i Edija Rame, Srbija i Albanija imaju priliku da naprave najveće ekonomske iskorake u svojoj istoriji.

MOMIROVIĆ: Uz liderstvo Vučića i Rame, Srbija i Albanija prave najveće ekonomske iskorake u istoriji

Foto: Tanjug/MGSI/Đ. KRSTIĆ

Otvoreni Balkan je najbolji projekat koji se pojavio u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih trideset godina osmišljen da okupi sve zemlje regiona oko onoga što nas spaja - tržište, kulturno i istorijsko nasleđe i jedinstven životni prostor. Uz liderstvo Aleksandra Vučića i Edija Rame, Srbija i Albanija imaju priliku da naprave najveće ekonomske iskorake u svojoj istoriji, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon sastanka sa ministarkom infrastrukture i energetike u Vladi Albanije Belindom Baluku uoči  sutrašnjeg Samita o putevima Zapadnog Balkana 2022. godine koji će se održati u Tirani.

Ministar Momirović je istakao da se svako povezivanje između država pre svega odnosi na infrastrukturu, odnosno na drumski, železnički i vazdušni saobraćaj.

„Danas imamo redovnu vazdušnu komunikaciju između Beograda i Tirane i svakodnevno na toj relaciji realizuju se dva leta“, rekao je ministar Momirović.

Ministar je dodao da je jedan od projekata koji je i predstavljen na konferenciji "Zapadni Balkan" i rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd – Bar.

„Prilikom rekonstrukcije pruge Beograd- Bar plan nam je da odvojimo jedan krak i da povežemo i Skadar i Tiranu sa tom strateški važnom prugom za Republiku Srbiju i na taj način dodatno je ojačamo. Svakodnevno, sve više ljudi putuje iz Albanije u Srbiju kao i obrnuto i ta putna komunikacija će samo rasti. Srbija i Albanija idu napred i nećemo se zaustaviti na tome“, istakao je ministar Momirović.

 

Ministar Momirović će u nastavku dana u Tirani održati i bilateralne sastanke sa ministrom komunikacija i prometa BiH Vojinom Mitrovićem, i potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

Samnit o putevima Zapadnog Balkana 2022. godine u organizaciji Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sa nazivom „Oblikovanje budućnosti: sigurni, pametni i održivi putevi“, održaće se u Tirani  07. juna 2022. godine. Samit o putevima okupiće partnere iz Jugoistočne Evrope i visoke zvaničnike zadužene za saobraćaj, predstavnike zemalja članica EU, regionalnih institucija i međunarodnih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading