Na Pacolijevom mestu ne bih žurio da se hvalim

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2017

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne bih se sa takvom lakoćom kladio na tih 15 do 20 zemalja kako to čini Bedžet Pacoli, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Njujorku povodom izjave potpredsednika kosovske vlade da Priština ima dovoljno glasova za ulazak u UNESKO.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne da na Srbiju: Aleksandar Vučić

Vučić je kazao da su srpske vlasti već analizirale sve susrete Pacolija, a na nekoliko smo bili i mi prisutni.

- Mi i Amerikanci se po tome ne slažemo. Oni su priznali nezavisnost Kosova, oni im pomažu u prikupljanju glasova za ulazak u UNESKO. Imamo suprotan stav po tom pitanju, ali su Amerikanci važni partner Srbiji. Bez Amerikanaca nema rešenja o kakvom god rešenju govorili u savremenom svetu - ukazao je on uoči susreta sa prvim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Elizabet Milard.

Prvo skoči pa reci hop

- Mi ćemo se boriti za svoju zemlju, svoju Srbiju, a da li ćemo uspeti ostaje da se vidi. Ja ne bih sa tako hvalisao da sam na mestu Pacolija. Volim kada ljudi govore ''hop'' pre nego što su skočili, a kako će stvarno da bude videćemo - poručio je Vučić.

On je naglasio da će biti mnogo teško jer "oni imaju kao kosponzore mnoge od najmoćnijih zemalja sveta".


- Nisu to mišići Albanaca sa Kosova, već Amerikanaca, Engleza i mnogih drugih. Mi ćemo se sa onoliko snage koliko imamo, volje i pravde koliko nosimo u sebi, boriti za svoju zemlju i pokušati da sačuvamo naš narod i naše svetinje na KiM - naglasio je Vučić.

Borićemo se

Predsednik Srbije je Istakao i da se radi o našim crkvama i manastirima i da je gotovo celokupna kulturna baština na KiM srpska, te da ne mogu da je sačcuvaju oni koji su je unistavali, rušili i palili.

- To je naš stav, borićemo se pa ćemo videti kome opanci, a kome obojci. Ne bih se sa takvom lakoćom kladio na tih 15-20 zemalja kako to danas čini Pacoli - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading