Haradinaj POVUKAO ZAHTEV za članstvo Kosova u Interpolu!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2017

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio da Kosovo razmišlja da povuče zahtev za članstvo u Interpolu zbog nedostatka glasova, premijer Kosova Ramuš Haradinaj to je danas i učinio.

RepublikaFoto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

- Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji - navodi Haradinaj, a prenosi portal KoSSev.

- Kao premijer Kosova danas sam doneo odluku o odlaganju glasanja za zahtev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije - ističe Haradinaj.

- Zahvaljujem se svim kosovskim institucijama koje su bile uključene i u isto vreme se zahvaljujem svim međunarodnim partnerima i pozivam ih sve da rade za Kosovo da bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju - dodao je on.

Haradinaj je naveo i da je članstvo Kosova u Interpolu "direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma", te i da je Kosovo "spremno da preuzme potpunu odgovornost" kao članica Interpola.

O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije 26. septembra u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading