Vučić poručio: SILEDŽIJE NEĆE BITI BUDUĆNOST SRBIJE!

Autor: Republika

Vesti

17.09.2017

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siledžijsko ponašanje ne može da prođe, siledžije i batinaši ne mogu i neće biti budućnost Srbije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom napada i povređivanja dve novinarke TV Pink na protestu koji su organizovale Dveri.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić dodaje da ga je još više zgrozila činjenica što neki negiraju svoje nasilje

Vučić je rekao da je posetio dve novinarke u bolnici, i naveo da je Gordana Uzelac dobila udarac između brade i uha i potres mozga, dok Mara Dragović ima naprsnuće rebra. 

Kako je istakao, to je siledžijski napad, dogodila se, kaže, užasno teška stvar, ali ga je, istakao je, kao čoveka i oca, još više zgrozila činjenica da su neki počeli da to negiraju, traže opravdanje i nalaze neke izvinjavajuće razloge. 


Preneo je da se u bolnici sreo sa porodicama Uzelac i Dragović, zaplašenim i zabrinutim, sa kojima je takođe razgovarao, ali takođe i uputio izvinjenje, jer je država računala na svest organizatora, da neće nametati svoje mišljenje, da će uvažiti činjenicu da postoje i drugačija mišljenja, da neće tući, maltretirati i fizički se obračunavati...

SAMO DA NE BUDE NASILJA

Odnos prema onima koji protestuju liberalizovan je, kaže, do te mere da se nekad ne insistira ni na zakonom obaveznom prijavljivanju skupa, kao što je bilo pre nekog vremena, kada su "neki tri meseca protestovali, nisu prijavljivali te skupove, maltretirali Beograd, ali i neka druga mesta, radili to i protivzakonito, obrazlagali proteste besmislicom da im se ne sviđaju izborni rezultati..." i sve im se, kaže, tolerisalo samo da ne bude nasilno. 


Vučić je zapitao da li je negde neko video policiju, vodene topove...kao što je to u Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj...a nije popdneta ni prijava za te skupove, niti se znalo ko ih organizuje.

- Ali ono što ne može to je siledžijsko ponašanje - siledžije i oni koji maltretiraju ne mogu i neće biti budućnost - poručio je predsednik Republike. 

KAZNA ZA ONE KOJI SU TUKLI

Kako je rekao, oni koji su tukli biće kažnjeni i to će se tražiti od nadležnih a, dodao je, tražiće i oštrije kazne za siledžije i nasilnike a psoebno za one koji ubi8jaju žene i vrše nasilje nad njima. 

Primetio je da su mu zamerili neki izjavu povodom hapšenja muža ubijene jelene Marjanović, te dodao da je video fotografije ubijene Jelene i da je zato tako reagovao, i možda napravio i neku formalnu grešku, mada nikako ne može da se kaže da je ona ili bilo koja druga žena "lepo ubijena".

Primetio je i da su Dveri danima najavljivali skup, a nisu uspeli da skupe iz cele Srbije više od 230 ljudi, u jednom momentu nešto više od 400.

Kad je reč o kazni počiniocima napada - tu su, kaže, nadležni organi i tužilaštva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
dragan

17.09.2017 10:54

Najstrožne kazne za nasilničko ponašanje. Nasilje mora biti suzbijeno.

Sanja

17.09.2017 10:58

Tako je predsedniče i neće mo im dozvoliti da ikada vladaju.

radovan

17.09.2017 11:03

Koliko god da nam nečije izveštavanje, nečija Televizija, nečiji članak nije po volji, niko nam ne daje prava da batinama rešimo stvar. Ako smo civilizovani, a treba da jesmo, postoje mnogi načini da se konflik rečima reši. Nedopustivo je da muškarac šamara zenu, na ulici, u po bela dana, ženu, ženu koja je samo radila svoj posao. Zaista snažni momci, svaka čast.

Mila

17.09.2017 11:04

Treba uvesti stroge kazne za sve siledzije.