Svi na jednom mestu - liberali, neokomunisti, nacionalisti, monarhisti, autonomaši..."! Opozicija u Novom Sadu se ujedinila kako bi razgrabili 43 milijarde dinara!

Autor:

Vesti

09.05.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj Novosađana šokiran je neprirodnim ujedinjavanjem opozicije. Oni tvrde da je u pitanju protivprirodni blud koji spaja nespojive ideologije i potpuno suprotstavljene politike.

Svi na jednom mestu - liberali, neokomunisti, nacionalisti, monarhisti, autonomaši..."! Opozicija u Novom Sadu se ujedinila kako bi razgrabili 43 milijarde dinara!

Foto: NSmartcity/ Saša Džambić

Kako kažu, neprirodno je da se na zajedničkoj listi nađu Bora Novaković, kog je DSS prozvao Bora Solunac, predstavnici DSS-a, Liga socijaldemokrata Vojvodine i opskurni građanski pokreti koji se zalažu za priznavanje Kosova i rušenje novosadskih mostova i zatvaranje fabrika, piše dnevnik.rs.

Jedni za autonomiju Vojvodine, drugi za povratak kralja, ali su svi da crkve pretvore u pabove i svi su protiv gradnje mostova 

- Mimikrija je korisna samo dok ne bude razotkrivena. Novosađani su napokon mogli da se uvere da su ideologije, programi, uverenja i opšta dobrobit građana potpuna nepoznanica strankama opozicije i da među njima nema nikakve razlike. Njih povezuje gramziva žudnja za golom vlašću. To potvrđuje ugovor kojim su se protiv Novog Sada ujedinili liberalni neokomunisti i nacionalisti, anarholiberali, monarhisti i autonomaši, borci za kraljevinu Srbiju i borci za priznavanje genocida u Srebrenici, borci za dogodine u Prizrenu i pobornici nezavisnosti Kosova. Jedni su za autonomiju Vojvodine, drugi su za povratak kralja, ali su i jedni i drugi i treći i četvrti protiv crkava i za njihovo pretvaranje u pabove, dok su svi zajedno protiv gradnje mostova, otvaranja fabrika i boljeg života Novosađana – kaže Ivan J. (49) profesor književnosti, nekadašnji glasač DSS-a. 

Njegovo ogorčenje, ali iz drugih pobuda deli Marica T. (52) koja je do 2012. bila vatreni pristalica DS-a. Ona kaže da građani Novog Sada zaslužuju da budu obavešteni na kojim principima je utemeljena nova koalicija! 

Neka građanima objasne kako su jedni drugima oprostili uvrede i klevete.

- Moraju da nam objasne, kako su jedni drugima oprostili sve uvrede, klevete i tobožnje nepomirljive ideološke suprotstavljenosti? Ili su te nepomirljivosti služile jednom cilju – zloupotrebi poverenja građana kojima su dužni objašnjenje  - šta ih je povezalo? Šta ih je ujedinilo? Znači li da je DSS oprostio Ligi socijaldemokrata Vojvodine i Demokratskoj stranci "sramni Pajtićev statut" koji je od Vojvodine pravio novo Kosovo i Deklaraciju o nezavisnoj Vojvodini? Znači li to da je LSV oprostila DSS-u inicijative i tužbe protiv autonomaškog Statuta i odustala od ideje da je Novi Sad glavni grad Vojvodine? Odnosno, da li DSS prihvata ideju LSV-a o Novom Sadu kao prestonici Vojvodine izvan Srbije? Znači li to da su DS i LSV jedna drugoj oprostile sve klevete i uvrede o korupcionaškim aferama, izdaji i nemoralu? - kaže Marica.

Penzioner Janko L. (73), koji se nekada kao član sindikata borio protiv privatizacije novosadskih fabrika kaže da samo naivan čovek može verovati da su se ujedinili zbog brige za građane. 

Cilj da se dočepaju budžeta  i razgrabe 43 milijarde dinara 

- Ceo Novi Sad zna zašto su se ujedinili - zbog lične koristi. Zbog potencijalne mogućnosti da se dočepaju vlasti i razgrabe 43 milijarde dinara iz gradskog budžeta. S obzirom da je reč o stranakama koje u svemu, osim o ispumpavanju novca iz gradskog budžeta, misle suprotno, teško da se može očekivati da poštenje, uljudnost i politika budu njihov ideal. Pošto su i posle 5. oktobra, kad je Novi Sad pretvoren u dolinu gladi, svi bili zajedno, verovatno u novoj koaliciji razmatraju kako da ponovo primene neki od oprobanih recepata uspeha – otpuštanje desetina hiljada Novosađana, zatvaranje svih fabrika, privatizaciju svega što se da prodati, krađu celih bulevara, kanalizacije za prigradska naselja, prebacivanje više od četrdeset milijardi dinara preko ugašenih banaka, nepostojećih bulevara, korupcionaških fondova i lažnih pogona novih tehnologija u privatne džepove – kaže Janko i poručuje. 

- Građani koji vole Novi Sad ne treba da plate danak ovom konglomeratu mita i prevara, niti da dozvole da budu prevareni obmanama i lažima o borbi za bolje izborne uslove i bolju budućnost Novog Sada i Novosađana – zaključuje ovaj penzioner.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading