PALMA PRIMIO JAGODINSKOG OLIMPIJCA, STRELCA LAZARA KOVAČEVIĆA I ŽENSKI FUDBALSKI KLUB „JAGODINA“ KOJI SE PLASIRAO U PRVU LIGU SRBIJE

Autor:

Vesti

24.04.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

PALMA PRIMIO JAGODINSKOG OLIMPIJCA, STRELCA LAZARA KOVAČEVIĆA I ŽENSKI FUDBALSKI KLUB „JAGODINA“ KOJI SE PLASIRAO U PRVU LIGU SRBIJE

Foto: Jedinstvena Srbija

JEDINSTVENA SRBIJA

- Do sada je u istoriji četvoro sportista iz Jagodine učestvovalo na Olimpijskim igrama, a Lazar Kovačević je postigao istorijski uspeh jer je prvi sportista iz Jagodine u istoriji koji se plasirao na Olimpijske igre, a da je član kluba iz Jagodine i želim da mu na tome čestitam u ime grada Jagodine. Jagodinska lokalna samouprava je pratila njegov rad od početka i pomagala mu kupovinom puške, odela, pri putovanjima na turnire širom sveta i adaptirali smo streljanu u Jagodini, tako da ima odlične uslove za rad. Grad Jagodina će pomoći i odlazak Lazara Kovačevića u Pariz odakle očekujemo lepe vesti za sve srpske sportiste - rekao je Marković.

Foto: JEDINSTVENA SRBIJA

 

Lazar Kovaćević je kazao da bez pomoći grada Jagodine ne bi bilo ovakvog uspeha, te da je njegov grad Jagodina uvek bio uz njega i da prati, kako je rekao, uzlaznu putanju njegove karijere. Gradu Jagodini se zahvalio i Miomir Spasojević trener streljačkog kluba „Jagodina 92“.

Dragan Marković Palma primio je i Ženski fudbalski klub Jagodina koji se plasirao u Prvu ligu Srbije. Marković je rekao da je poslednja nedelja, nedelja uspeha jagodinskog sporta.

- Za uspeh su potrebni talenat, trening, upornost i motiv. Grad Jagodina je stvorio uslove za sve sportove i prema broju stanovnika, na teritoriji grada Jagodine ima najviše sportskih terena i iz budžeta grada Jagodine se finansiraju svi sportovi. I svaki uloženi dinar u sport se vraća našem gradu kroz rezultate, što se pokazalo i poslednjih nedelju dana, velikim uspesima sportista iz Jagodine - kazao je predsednik Skupštine grada Jagodine.

Foto: Jedinstvena Srbija

 

Trener Ženskog fudbalskog kuba Jagodina Marija Vulović je rekla da jagodinski ženski fudbalski klub ima najbolje uslove za rad u Srbiji i da im je cilj u narednom periodu plasman u Super ligu Srbije. Današnjim prijemima prisustvovao je i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading