RIK OBRADIO VIŠE OD 1000 BIRAČKIH MESTA! Ovo su najnoviji rezultati! (FOTO)

Autor: S.B.

Vesti

17.12.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačni rezultati će biti potvrđeni nakon što budu obrađeni svi glasovi i završen ceo izborni proces.

RIK OBRADIO VIŠE OD 1000 BIRAČKIH MESTA! Ovo su najnoviji rezultati! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Na osnovu obrađenih 1.153 biračkih mesta, prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" dominira izbornim rezultatima, osvojivši značajnih 52.99% glasova.

Evo trenutnih rezultata za nekoliko ključnih političkih aktera:

- Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane": 52.99%

- Socijalistička partija Srbije (SPS): 8.06%
- Srbija protiv nasilja: 15.78%
- NADA: 4.02%

Ovi preliminarni rezultati snažno ukazuju na ubedljivu podršku listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane". Konačni rezultati će biti potvrđeni nakon što budu obrađeni svi glasovi i završen ceo izborni proces.

Foto: Printscreen

Podsetimo, na 8.273 biračka mesta svoje pravo moglo je da iskoristi 6.500.666 upisanih birača. Biračka mesta su zatvorena u 20 časova. Za parlamentarne izbore građani su se opredeljivali za jednu od 18 izbornih lista na kojima je predloženo 2.817 kandidata za 250 mesta u parlamentu.

Foto: Printscreen

Za Skupštinu Vojvodine se takmičilo 13 izbornih lista za 120 poslaničkih mesta, a za Skupštinu Grada Beograda 14 izbornih lista za 110 odborničkih mesta. Izborna tišina završena je zatvaranjem biračkih mesta u 20.00 časova. Svaki građanin glasao je na biračkom mestu na kojem je upisan u birački spisak, a moglo je da se glasa samo uz važeću ličnu kartu ili pasoš. Ukoliko se neko zatekao na biračkom mestu prilikom zatvaranja biračkog mesta ili neposredno ispred, omogućeno mu je da glasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading