"SAMO NEKA IZAĐU NA IZBORE" Gradonačelnik Leposavića: Spreman sam da dam ostavku ako Srbi podnesu peticiju!

Autor:

Vesti

21.11.2023

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hetemi je za Gazeta ekspres izjavio da je razgovarao sa predstavnicima resornog ministarstva o Administrativnom uputstvu za smenu gradonačelnika i da je spreman da se povuče sa funkcije ukoliko to bude volja građana.

"SAMO NEKA IZAĐU NA IZBORE" Gradonačelnik Leposavića: Spreman sam da dam ostavku ako Srbi podnesu peticiju!

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

Gradonačelnik Leposavića Ljljzim Hetemi izjavio je da je spreman da podnese ostavku ukoliko se Srbi u Leposaviću odluče da pokrenu peticiju za njegovu smenu i organizuju nove izbore. Ova izjava usledila je nakon što je Administrativno uputstvo za smenu gradonačelnika stupilo na snagu, a Hetemi ističe da je detaljno upoznat sa svim pojedinostima ovog dokumenta.

Hetemi je za Gazeta ekspres izjavio da je razgovarao sa predstavnicima resornog ministarstva o Administrativnom uputstvu za smenu gradonačelnika i da je spreman da se povuče sa funkcije ukoliko to bude volja građana. Ova izjava je izazvala veliku pažnju javnosti, s obzirom na to da se Hetemi prvi put tako otvoreno izjasnio o svojoj poziciji na mestu gradonačelnika.

Podsetimo, ovaj potez je odgovor na najnovije političke turbulencije na Kosovu, koje su usledile nakon što je kosovski predsednik Aljbin Kurti najavio da će srpska zajednica na Kosovu moći da učestvuje na izborima samo ukoliko postoji poseban dogovor između Kosova i Srbije. Ova izjava je naišla na negodovanje i kritike, a Hetemi se sada odlučio na ovaj korak kako bi pokazao da je spreman da sarađuje i saradnju sa srpskom zajednicom.

U međuvremenu, Hetemi je izjavio da je vredelo biti zatvoren u opštinskoj zgradi u Leposaviću tokom proteklih dana, jer je imao priliku da bude na usluzi svim građanima i pridobije njihovo poverenje. On je istakao da je spreman da nastavi da radi u interesu svih građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading