SINIŠA MALI OTVORIO PROFIL NA THREADSU: Prva objava tiče se podrške malim preduzećima!

Autor:

Vesti

11.07.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv poslovnim bankama i lizing kompanijama za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini.

SINIŠA MALI OTVORIO PROFIL NA THREADSU: Prva objava tiče se podrške malim preduzećima!

Foto: printscreen/pink

I ministar Siniša Mali pridružio se Aleksandru Vučiću kao još jedan od korisnika društvene mreže Threads, a prva objava koju je okačio ticala se podrške malim preduzećima u nabavci opreme.

Naime, Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv poslovnim bankama  i lizing kompanijama za učešće  u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini.

- Kroz ovaj Program, Ministarstvo privrede dodeljuje bespovratna sredstva mikro, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme/građevinske mehanizacije/mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje. Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev iznose 5% od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga lizing kompanije - navodi se u objavi Malog.

Pravo na učešće u programu imaće maksimalno 8 banaka i maksimalno 3 lizing kompanije koje budu ponudile  najpovoljnije uslove finansiranja.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog programa, koja su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije zajedno sa sredstvima obezbeđenim iz  pretpristupnih fondova EU – IPA 19, iznose oko 1.400.000.000,00 dinara.

Javni poziv je otvoren do 25. jula 2023. godine.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija, Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv mikro, malim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading