ŠOLAKOVCI, JE L' OVO OBJEKTIVNO NOVINARSTVO: Odbijaju da kažu da su Kurtijevi specijalci pucali u Srbina! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.04.2023

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informaciju da su Milana Jovanovića iz Zvečana ranili pripadnici specijalne jedinice ROSU, N1, televizija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, koja se izdaje za primer objektivnog novinarstva, predstavila je kao međusobnu pucnjavu, što nije. Pride nigde nisu pomenuli da je ranjeni muškarac Srbin!

ŠOLAKOVCI, JE L' OVO OBJEKTIVNO NOVINARSTVO: Odbijaju da kažu da su Kurtijevi specijalci pucali u Srbina! (VIDEO)

Foto: Youtube/kosovoonline, PRofimedia

N1, televizija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, koja se izdaje za objektivni medij i moralnu vertikalu, u svom prilogu o ranjavanju Milana Jovanovića iz Zvečana, na koga su pucali specijalci ROSU, namerno je izvrnula činjenice, a u korist Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija.

Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti

Oni su, naime, ovaj zločin okarakterisali kao pucnjavu, što nije, jer Jovanović nije pucao na specijalce ROSU, već samo oni na njega, dakle, ne pucnjava, nego je pucano na Jovanovića. Drugo, ne manje strašno, u izveštaju se nijednom ne navodi njegovo ime, odnosno namerno se potire nacionalnost žrtve, već se samo kaže "ranjen je muškarac". 

- U pucnjavi kod Bistričkog mosta, na magistralnom putu Leposavić- Kosovska Mitrovica, ranjen je muškarac, koji je zbrinut u KBC u Kosovskoj Mitrovici. On nije životno ugrožen. Nakon niza oprečnih informcija, kosovska policija je saopštila da su pribavljeni dokazi na osnovu kojih se sumnja na moguću umešanost policijskog službenika u pucnjavu. Sumnja se da je u ovaj slučaj umešan policijski službenik i da je kosovska policija o tome odmah obavestila inspektorat i nadležno tužilaštvo, navedeno je u soapštenju - navodi se u prilogu N1, kao i: 

- Dodaje se da su protiv policijaca preduzete mere suspenzije pošto nije prijavio slučaj, dok su mere suspenzije preduzete i protiv tri druga lica za koja su sumnja da su umešana u slučaj.

 

 

A, evo šta se zaista dogodilo.  Na Jovanovića su pucali pripadnici ROSU iz čista mira, kada se vraćao kući, u blizini reke Bistrice. Svedoci smo da se Srbi sa Kosova godinama nalaze na meti Kurtija i njegovog režima. Napadi se naročito pojačavanju pred i za vreme velikih pravoslavnih praznika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading