Jedino za SRBIJU nema PRAVDE i za nju niko ne traži POŠTOVANJE REZOLUCIJA! Sramno licemerje G7! Premijerka ogorčena!

Autor:

Vesti

17.05.2022

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon trodnevnog sastanka grupe G7, ministri spoljnih poslova zemalja članica stavili su pred Srbiju nemoguće uslove.

Jedino za SRBIJU nema PRAVDE i za nju niko ne traži POŠTOVANJE REZOLUCIJA! Sramno licemerje G7! Premijerka ogorčena!

Foto: Printskrin

Premijerka Srbije Ana Brnabić ukazala je na licemerje grupe G7 koja na primeru Ukrajine insistira na poštovanju međunarodnog prava i datih rezolucija UN, dok se na primeru Srbije i njene teritorije Kosovo i Metohija, rezolucije Saveta bezbednosti ne poštuju.

 

 

Premijerka Brnabić se tim povodom oglasila na svom Tviter nalogu.

Brnabić je istakla da u dokumentu Polisi Pejpera sa sastanka G7, kao rešenje za svaki problem ili krizu podseća na poštovanje rezolucija SB UN, dok za Srbiju i rezoluciju 1244 o takvom poštovanju nema ni pomena.

Trivia: U dokumentu (Policy Paper) sa sastanka G7, kao rešenje za svaki problem/krizu na svetu podseća se na poštovanje rezolucija SB UN. U slučaju Libije, traži se puno poštovanje rezolucija UNSB 2629, 2571, 2570 i 2292; u slučaju Sirije 2254 i 2118; u slučaju Irana 2231, itd. Samo u slučaju Srbije nema pomena o UNSBR 1244. Zato što su je svi iz G7 prekršili. Ovo pokazuje kompleksnost situacije i težinu položaja SRB koja poštuje međunarodno pravo i UN, uključujući i osnovne principe nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država.

Da podsetimo, nakon trodnevnog sastanka grupe G7, ministri spoljnih poslova zemalja članica stavili su pred Srbiju nemoguće uslove, tražeći da se Srbije sa tzv. Kosovom solidariše i poštuje sve prethodne sporazume, kao i da uvede sankcije Rusiji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading