POZNATI PITANJIMA REŠETALI FRONTMENA VAN GOGA: Opet bih sa studentima izašao na ulicu

Autor:

Vesti

17.03.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta god sam u životu radio, gde god da sam se pojavio, ne kajem se. Pogotovo kada je reč o studentima, koji najbolje skeniraju realnu sliku, pa je sva moja podrška uvek s njima, kaže Zvonimir Đukić, frontmen grupe Van Gog, koji nadimak Đule nosi već 32 godine. Priznaje da pred koncerte uvek ima isti ritual - ćuti. Otkriva da se raduje svakom tuđem uspehu i priznaje da nikad neće zaboraviti vreme provedeno u kafiću KGB.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Zvonimir Đukić, frontmen Van Goga

Balša Božović, DS

Kada ćete organizovati koncert u Beogradu?

- Kao i uvek, kada budemo imali pravi povod. Van Gog je poštovao svaki grad u kojem nastupa, nikada se nismo pojavljivali nasumice.

Verujem da ćemo ove godine publiku obradovati i novim albumom. Kada se to dogodi, naravno da ćemo svirati i u Beogradu.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Goran Grbović, legendarni košarkaš Partizana

Da li se kaješ što si pevao na studentskim protestima i da li si zadovoljan učinkom?

- Šta god sam u životu radio, gde god da sam se pojavio, ne kajem se. Pogotovo kada je reč o studentima, koji su posebna mentalna snaga koju treba poštovati. Mladi okupljeni oko ideje najbolje skeniraju realnu sliku, pa je sva moja podrška uvek s njima.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Kako se pripremaš na dan koncerta?

- Igram odbojku pre podne, pa vežbe oblikovanja, duboko udahni, pa još dalje izdahni... Volim da imam smiren dan, opuštam čula za huk koji sledi. Imam ritual - ćutim!

Boban Bajković, golman FK Nefči

Žališ li što je neko drugi umesto tebe snimio neku pesmu?

- Daleko od toga! Drago mi je da su neke lepe pesme snimljene. Postoje one za koje bih voleo da sam ih ja napisao. Možda nekada iz moje muzičke kuhinje i izađe nešto sastavljeno od takvih pesama. Kao poštovanje prema vremenu kada su nastale, kada su me ganule... Svaki tuđ uspeh gledam kao svoj.

Foto: instagram.com/bokiperic

Bojan Perić, glumac

Da imate priliku da birate ponovo životni poziv, da li bi to bila muzika ili nešto drugo?

- Boki, retko kad mi šta biramo, uglavnom budemo odabrani. Ako na vreme instinkt nešto kaže, treba zajahati taj talas. Da mogu da biram, svakako ne bih bio na istom mestu sa trzalicom u džepu. Ako reinkarnacija postoji, voleo bih neki novi instrument, podneblje, nešto novo što do sada nisam. Samo da je sunčano i pored mora.

Dušica Jakovljević, voditeljka

Sa kakvom emocijom nosiš vreme provedeno u kafiću KGB i da li je taj period bio najplodonosniji za rokenrol u Srbiji?

- Dušica je tada bila mlad novinar kada se jedna posebna ekipa iz različitih sfera okupljala tamo. To je bio hram zadovoljstva u kojem smo se sastajali bez dogovora, nošeni radošću. Ti se trenuci ne zaboravljaju, ali i ne ponavljaju. Sa parama u džepu ili bez njih, svi su bili lepo ugošćeni. Tipovi debelih vratova s kajlama sami bi odlazili jer se nisu prepoznali među nama.

Foto: youtube.com/ Demokratska stranka Srbije

Sanda Rašković Ivić, Pokret za spas Srbije

Da li ste ime izabrali zbog ljubavi prema Van Gogovom slikarstvu ili su vas fascinirale njegova duša i sudbina?

- Njegova lucidnost u slikanju stvarnosti mi se uvek dopadala, ta neuklopivost u sopstvenom vremenu, buntovništvo. Mi smo te boje prekrstili u melodije, nijanse u stihove i slikali na našem platnu sopstvenu stvarnost. Ta stvarnost je na asfaltu, ljubav u svim pojavnim oblicima.

Ivan Bauer, SDPS

Ako si ispitivao koliko ljudi zna kako ti je ime, kakvi su rezultati ankete?

- Anketama se nikada nisam bavio, ali onima kojima ne godi mir ne godi moje ime. Ja sam Zvonimir i zvonim na mir i ne dopadam se onima koji to ne vole. Nadimak me 32 godine prati - Đule, taj metak od topa koji možda ne ubija, ali razbuđuje. Najzad, ostaju samo neke pesme i stihovi umesto nekog imena.

Foto: Telegraf/N. PANČIĆ

Ivan Jevtović, glumac

Je li Ivan Jevtović najbolji rokenrol pevač u zemlji?

- Svakako, Ivan je najbolji rokenrol pevač među glumcima. To je divan čovek koga sam sretao slučajno na najneobičnijim tačkama planete. Poslednji put u Kambodži. Ivane, želim da tvoj topli, vrli mili glas kotrlja note i stihove, a mi da se srećemo po uličicama na ovom i drugim kontinentima.

 

Petar Janjatović, kritičar

Da li je kotrljajuće r u rokenrolu prednost ili mana?

- Ako je šprahfeler prednost, šta je onda mana? Ali tako je, ima nas nekoliko koji u rokenrolu specifično kotrljamo. Ako govorimo o nekom ćaru, napisao sam neke stihove o tome: "Ne znam da kažem slovo r i neću da znam, njime počinje rat." Ali mi se nikada nismo oslanjali na ćar jer znaš kako kažu: "Je*o ćar vajdu i rodila se šteta." Ima nekog šarma, možda nekoga iritira, možda neko ne razume...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading