POZNATI PITANJIMA REŠETALI GRADSKOG MENADŽERA: Vučić je zahtevniji nego što je bio Đinđić

Autor:

Vesti

24.02.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef države i lider Demokratske stranke Boris Tadić je najveća srpska politička prevara, ocenjuje gradski menadžer Goran Vesić. U razgovoru za Srpski telegraf govorio je o sličnostima i razlikama između Aleksandra Vučića i Zorana Đinđića, ali je otkrio i ko će se "udaviti" u projektu "Beograd na vodi".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Predrag Azdejković, gej-aktivista

Kada će grad Beograd prepoznati da gej-parada može da ima turistički potencijal?

- Vlada Aleksandra Vučića je prva koja je obezbedila uslove da svi građani i građanke imaju pravo da javno ispolje svoje mišljenje ili da izraze stav ili pripadnost bilo kom pokretu, ideji ili stilu života. Treba li da vas podsećam da u vreme Borisa Tadića, Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića to nije bilo moguće? Da li gej-parada ima turistički potencijal, zaista ne znam. Ali ništa ne može da ima bilo kakav potencijal ako ne može da se održi ili ako je ljudima koji učestvuju u događaju ugrožena bezbednost. A to je bio slučaj do 2012. godine.

Tadić je prevarant, zbog njega sam napustio DS

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vojislav Šešelj, SRS

Da li si ponosan što si dva puta falsifikovao izbore za predsednika DS u korist Zorana Đinđića? Prvi put 1994, kad je pobedio Mićunović, i drugi put 1999, kad je dobio Vuksanović.

- Vojislav Šešelj važi za iskusnog političara, pa me čudi da tvrdi nešto što nije tačno. Kada je Zoran Ðinđić izabran za predsednika DS 1994. na izborima, nije imao protivkandidata jer je Dragoljub Mićunović ranije podneo ostavku i nije ni učestvovao na izborima. A što se tiče 1999, u to vreme nisam bio u Beogradu, pa, naravno, ni na toj skupštini, o čemu može da pita samog Vuksanovića. Te dve priče su političke legende u koje je, eto, ne znam kako poverovao i iskusni Šešelj. Ali dešava se. Inače, Šešelj i ja nikada nismo bili politički istomišljenici, ali poštujem njegovu doslednost i način na koji se izborio da dokaže svoju nevinost u Haškom tribunalu.

Poštujem način na koji se Šešelj izborio da dokaže svoju nevinost u Haškom tribunalu

Stefan Jović, košarkaški reprezentativac Srbije

Koji vam je bio najteži trenutak u karijeri?

- To je bila 2004, kada je stranku čiji sam do tada bio član preuzeo prevarant Boris Tadić i kada je sve ideje za koje je Zoran Ðinđić dao život prodao. Izašao sam iz politike, počeo da se bavim privatnim biznisom i bio uspešan. Nisam ni sanjao da ću se ikada vratiti u politiku i ne bih nikada to uradio da me 2013. godine nije pozvao Aleksandar Vučić.

Balša Božović, DS

Koliko para vam je dovoljno kada i mene tužite za čak milion dinara?

- Za razliku od vas, ja sam skroman čovek i te pare mi nisu potrebne. Ako vas sud bude osudio, a verujem da hoće jer ste rekli neistinu, te pare, koliko god da ih bude, biće uplaćene Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Kumodraškoj ulici. Kada smo već kod tužbe, imam za vas jedan savet. Kada ste bili hrabri da iznosite neistine i da pretite zatvorom, budite hrabri i da dođete na sud, pa recite sve što znate. Ne kukajte okolo kako ste tuženi, ne organizujte konferencije za štampu i ne krijte se iza profesorke Vesne Rakić.

Milica Đurđević, Zavetnici

Šta danas mislite o Petom oktobru?

- Velike društvene promene ne dešavaju se tako što ih neko sa strane organizuje, već tako što ih većina naroda želi. Da li to neko ko ima interes pomogne ili ne, druga je stvar. Peti oktobar je posledica Miloševićeve odluke da ne prizna izborni poraz i velika društvena promena, kao što je to bio i dolazak Miloševića na vlast 1987. godine, što je takođe bio izraz želje većine naroda. Odvajam čin društvene promene od onoga što se dešavalo posle toga. Da li je bilo velikih grešaka posle promene 2000. godine? Bilo je. Hvala bogu, napustio sam politiku krajem 2003. godine i nisam se bavio njom do 2013. Bio sam veoma kritičan prema onima koji su vladali zemljom, a pre svih prema najvećoj srpskoj političkoj prevari Borisu Tadiću.

Foto: Tanjug

Milomir Marić, novinar

Ko će se "udaviti" u "Beogradu na vodi"?

- "Udaviće" se ovi koji su uložili ogromnu energiju i potrošili milione koje su dobili iz inostranstva ne bi li srušili projekat koji znači razvoj Beograda, nova radna mesta i promenu imidža grada. Ostaće upamćeno šta je sve rađeno da bi bio zaustavljen projekat u koji investitor ulaže preko tri milijarde evra i koji treba da donese samo dobro ovoj zemlji. Ali, projekat se uspešno razvija, uspeće i svaki novi sprat i svaki kvadrat koji bude izgrađen je merilo nesposobnosti onih koji su nas napadali zbog toga.

Miroslav Parović, NSP

Sa kim je saradnja bolja: sa Đinđićem ili Vučićem?

- Aleksandar Vučić i Zoran Ðinđić su različiti političari. Ono po čemu su slični je razumevanje odnosa u svetu i potreba da Srbija ima prijatelje, želja da tesno i blisko sarađujemo sa Nemačkom, želja da se sprovedu društvene i ekonomske reforme. Ako me pitate ko je zahtevniji, moram da vam kažem da je to Vučić. On zna svaki detalj, šta smo uradili, šta obećali u svakom selu. I trudi se, radi od ujutru do uveče, zove vas u ponoć i šest ujutru i ništa ne propušta. Ponosan sam na saradnju sa obojicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Dragan

24.02.2018 13:07

Vredni Vesić,gde se radi i on je prisutan.Svaka mu čast.

sonik

24.02.2018 13:08

Psi laju vozovi prolaze!

sonik

24.02.2018 13:09

Oni samo pricaju pricaju i pricaju... a da vidimo ko je sta uradio??!

sonik

24.02.2018 13:12

Na svako pitanje ljudi iz Sns imaju adekvatan odgovor!