OTKRIVAMO: Ovo su najveći dužnici EPS, žive bogato, a struju ne plaćaju!

Autor: M. M. LESKOVAC - D. SIMIĆ

Vesti

11.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među najvećim dužnicima EPS, pored pojedinih javnih preduzeća, nalaze se i imena biznismena, vlasnika kockarnica, pa čak i nekad uglednih sportista. Tako je na listi najbahatijih neplatiša Obrad Šarančić, bivši košarkaš i brat bivšeg generalnog direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića, koji prema podacima do kojih je Srpski telegraf došao, duguje za struju 369.182 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
EPS

Podsetimo, Obrad Šarančić uhapšen je u septembru 2009. sa još sedam saučesnika pod sumnjom da su oštetili državu za 70 miliona dinara. Svi iz grupe sumnjičili su se za zloupotrebu službenog položaja, tako što su falsifikovanjem dokumentacije i sklapanjem fiktivnih ugovora od "Želvoza" i "Želturista" naplaćivali turističke aranžmane za radnike tih preduzeća, koji zapravo nikada nisu ni otišli na odmor!

OŠTETIO BUDŽET SRBIJE

Tužilaštvo je teretilo Šarančića i da je tokom 2005. i 2006. godine sa računa svojih firmi "Horizont" i "Anisa" podigao oko šest miliona dinara i tako oštetio i budžet Srbije za dva miliona dinara, jer nije platio porez na ovu sumu. Po svemu sudeći, izgleda da je Šarančiću bilo mnogo čak i da redovno plaća račune za struju.

Obrad Šarančić, Martin Rovčanin, Milorad Majkić...

Jedan od većih dužnika je i firma "Internešnel trejd" d.o.o, u većinskom vlasništvu Milorada Majkića, koja je držala čuvene kockarnice "Aleksandar". Međutim, poreznici su prošle godine zatvorili sve objekte slot-kluba "Aleksandar" zbog isteka dozvole za rad i drugih nepravilnosti, a firma "Internešnel trejd" d.o.o ostavljena je sa dugom za struju od čak 4.507.543 dinara.

GROCKA REKORDER

Ipak, ubedljivo najveći dužnik je Javno preduzeće za razvoj opštine Grocka čiji je predsednik Dragoljub Simonović. Ovo preduzeće ukupno duguje 131.865.668 dinara! Kako je došlo do ovog duga i čime se tačno ovo preduzeće bavi, nismo uspeli da saznamo jer se žena koja se javila na telefon samo nasmejala našim pitanjima i poručila da trenutno niko od nadležnih u preduzeću nije u mogućnosti da nam se javi.

Dug od preko tri miliona dinara nije nam objasnio ni čuveni bokser Martin Rovčanin. U njegovom hotelu "Bali Paradizo" odgovorili su nam da je Martin trenutno u Crnoj Gori na planinarenju i da će nam se javiti, ali to se do zaključenja broja nije dogodilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading