ČADEŽ NOVI MINISTAR PRIVREDE: Predsednik PKS u igri za novu funkciju

Autor:

Vesti

18.05.2018

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS), najviđeniji je za novog ministra privrede, saznaje Srpski telegraf! On bi aktuelnog ministra Gorana Kneževića, koji zbog zdravstvenih razloga neće moći da obavlja tu funkciju, trebalo da zameni u predstojećoj rekonstrukciji Vlade, najkasnije do polovine juna.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Dobar svima: Marko Čadež

Čadež za Srpski telegraf priznaje da je čuo glasine da je jedan mogućih novih ministra, ali napominje da mu do sada niko nije ni zvanično ni nezvanično ponudio tu funkciju.

- Za sada se svakako držim ovoga što radim i mislim da tu mogu mnogo da uradim. Morao bih vrlo dobro da razmislim ukoliko mi se ponudi ministarska funkcija jer je posao predsednika PKS usko vezan za privredu i daje mogućnost za komunikaciju sa svima. Jako je dobro i predsednik PKS može na institucionalni način da sedne sa svakim ministrom i dogovori se o svemu - objašnjava Čadež.

Zaključujući da je vrlo zadovoljan tu gde jeste, te da iskreno voli to što radi, ipak nije rekao da bi odbio ministarsku funkciju.

Logično je da onaj ko je vodio Privrednu komoru, i to uspešno, preuzme taj resor u Vladi, smatraju naši sagovornici

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Razboleo se: Goran Knežević

Da bi prvi čovek PKS bio logičan izbor za ministra privrede, smatra ekonomista Mlađen Kovačević.

- Razumljiva je odluka da neko ko je vodio Privrednu komoru bude ministar privrede, pogotovo ako privrednici ocenjuju da je taj posao uspešno radio - kaže Kovačević.

A da su privrednici zadovoljni Čadežovim radom, te da bi ga rado videli u ministarskoj fotelji, potvrđuje za Srpski telegraf i Toplica Spasojević, vlasnik "ITM grupe".

- On je, pre svega, divan i izuzetno komunikativan čovek koji je uvek svima na usluzi. To su fantastične osobine za nekoga ko treba da bude spona između privrednika s jedne strane i nadležnih u državi za rešavanje njihovih problema s druge. Pritom, Čadež je pokazao da rešava probleme na jednostavan i elegantan način. On je za sve ove godine koliko je na čelu PKS ušao dubinski probleme privrede i ima razumevanje za procese koji se dešavaju - navodi Spasojević.

On ističe i da je Čadežov dodatni plus to što ima odličnu komunikaciju sa Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Svedok vremena

18.05.2018 17:31

Dete poznatog sarajevskog novinara pokojnog Zorana Čadeža dugogodišnjeg dopisnika iz Nemačke, gospodin Marko Čadež, nemački student, pologlota i iznad svega prijazan čovek kozmopolitskog usmerenja, što zbog stručnosti i navedenih atributa, bio bi pun pogodak na mestu ministra. Delotvornost, stručnost i lakoća komunikacije sa stranim privrednicima, zasenjuju sve ostale kandidate ,,po političkoj liniji", koji bi se našli na listi.