ŠOKANTNO PREDVIĐENJE POZNATOG EKONOMISTE: 2024. godina donosi najveću nesreću koju ćemo ikada videti!

Autor:

Vesti

20.12.2023

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki stručnjak za finansije Hari Dent izneo je svoja predviđanja o najvećem ekonomskom krahu koji nas očekuje 2024. godine.

ŠOKANTNO PREDVIĐENJE POZNATOG EKONOMISTE: 2024. godina donosi najveću nesreću koju ćemo ikada videti!

Foto: youtube/printscreen

Dent ističe da veštačko štampanje novca i deficiti već duže vreme predstavljaju ozbiljan problem, te da je situacija dovela do stvaranja balona na tržištima. Prema njegovim rečima, 2024. godina će biti ključna, donoseći sa sobom nesreću koja će imati dalekosežne posledice.


**Precenjena tržišta i preterana državna potrošnja**



Hari Dent upozorava da su tržišta precenjena, a državna potrošnja na podsticaje preterana. On ističe da su veštački faktori doveli do stvaranja balona, čije će pucanje imati ozbiljne posledice na globalnu ekonomiju.

- Veštačko štampanje novca i deficiti su od 2009. godine bez presedana, to je 27 triliona dolara za 15 godina, da budem precizan. To je 100 posto veštački što znači da smo u opasnom stanju. Mislim da će 2024. biti godina najveće nesreće koju ćemo videti u našim životima. Ja sam tip koji se moli za krah dok svi ostali to ne rade. Moramo da se vratimo u normalu i moramo da pošaljemo poruku centralnim bankama - navodi ekonomista.


**Poređenje sa prethodnim krizama**



Ekonomista navodi da će predstojeći krah biti daleko ozbiljniji od prethodnih ekonomskih kriza, poput one iz 1929. ili 1932. godine. Dent ističe da će balon koji se formirao nakon vrhunca pandemije koronavirusa dovesti do dramatičnih padova na berzama i tržištima nekretnina.

- Samo ću jednom da vam kažem - ne slušajte svog finansijskog savetnika! Stvari se neće vratiti u normalu za nekoliko godina. I ovaj krah neće biti korekcija stvari. Biće gore neko 1929. ili 1932. I svako ko je prošao kroz to bi ubio svog berzanskog mešetara. To je pad od 86 odsto u S&P-u i 92 odsto u Nasdaqu.



**Efekti na društvo i bogatstvo**


Hari Dent ističe da će predstojeća kriza imati dalekosežne efekte na društvo. On predviđa da će bogati postati još bogatiji, dok će siromašni postajati sve siromašniji. Prema njegovim rečima, prosečna osoba će biti suočena sa gubicima u vidu gubitka posla, dok će bogati izgubiti značajan deo svog akumuliranog neto bogatstva.

- To je pad od 50 odsto za prosečnu kuću koja je već pala za 34 odsto u poslednjem krahu, više od Velike depresije, više nego ikad u istoriji, to je ono što će najviše povrediti ljude - navodi Dent.

 


**Predviđanja i reakcije**



Dent ističe da će se već u maju 2024. godine početi osećati prvi znaci predstojeće krize, te da će ona imati globalne posledice. Analitičar ne veruje u meko sletanje, već predviđa da će ekonomski krah dovesti do deflacije i duboke depresije, koja će se odraziti na ekonomiju narednih 12 do 14 godina.

- Ako sam u pravu to će biti najveći krah u našem životu. Većina će se desiti 2024. godine. Videćete kako počinje i sve će biti očiglednije do maja - naglasio je analitičar.



Hari Dentova predviđanja izazivaju različite reakcije, ali on ističe da je ključno da se preduzmu odgovarajuće mere kako bi se ublažile posledice predstojeće krize.

- To će pogoditi bogate mnogo više nego prosečnu osobu. Prosečna osoba će ostati bez posla na šest meseci do dve godine. Prosečna bogata osoba će izgubiti 50 do 80 odsto akumuliranog neto bogatstva - rekao je Dent.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading