Evo kolika KAZNA čeka popa koji je MRTAV PIJAN zaspao pored pokojnika

Autor: Republika

Vesti

17.03.2018

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O svešeteniku Nenadu Obradoviću iz Drugovca nadomak Smedereva, koji je uslikan kako na traktorskoj prikolici leži pokraj sanduka, i dalje bruji Srbija

RepublikaFoto: twitter.com/Dado

Ako se dokaže da je zaista bio pijan, kako tvrde oni koji su ga fotografisali, to je za svaku osudu i crkveno-sudski postupak, kaže protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić, stručnjak za crkveno pravo:

- Nadležni episkop treba da ispita slučaj i prikupi dokaze od kojih će zavisiti postoji li krivica ili ne. Ukoliko je krivica manja, episkop može da izrekne epitimiju (zabrana pričešča, 15 dana boravka u manastiru...), ukor, opomenu ili zabranu sveštenodejstva do meseca dana.

U slučaju veće krivice, pokreće se crkveno-sudski postupak i sveštenik može da bude kažnjen i najtežim kaznama kao što je doživotna zabrana sveštenodejstva, lišenje svešteničkog čina ili isključenje iz crkvene zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading