"NE BOLI ME NIŠTA, STO GODINA ME BOLE!" Subotičanka Katica napunila čitav vek - na noge ne može, ali je ruke i pamet služe! (VIDEO)

Autor: Republika/Suboticke.rs

Vesti

15.11.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katica Kopilović rođena je 1923. godine i pre samo 5 dana oduvala je jubilarnu stotu svećicu na torti.

"NE BOLI ME NIŠTA, STO GODINA ME BOLE!" Subotičanka Katica napunila čitav vek - na noge ne može, ali je ruke i pamet služe! (VIDEO)

Foto: Youtube/Subotičke TV/Printscreen

Katica iz Subotice bila je aktivna do pre tri godine i šetala je do grada. Danas je noge više ne služe, ali je služe ruke i pamet, kaže ona.

Suprug joj je umro odavno, a dece nisu imali, ali je, kaže, srećna, jer je okružuje porodica.

Zanimljivo je napomenuti da ova baka ne pije nijedan lek, a pomalo i jede, jer nema više zube.

- Ne boli me ništa, sto godina me boli - kroz smeh govori starica.

Rođendan je proslavila sa volonterima Crvenog krsta i porodicom, i to uz rakijicu.

- Napunila sma 100 godina i lepo sam slavlje imala, što nisam očekivala. Uvek sam mislila, sto godina, neće mi valjda niko doći, a ja sam imala puno omladine... Bila sma sretna što je puna kuća bila - kazala je.

"Mnogo je lepih i nelepih trenutaka"

Jasno se seća početka Drugog svetskog rata, ali i igranki i udvarača u mladosti.

- Mnogo su bombardovali Suboticu, najviše na Beogradskom putu. Tog 6. aprila kada je bilo bombardovanje moja sestra koja je mlađa od mene je bila znatiželjna da vidi i izašla iz podruma gore i stoji, a ono puče bomba i baci je, a taj vakum bacio je dole da nije išla stepenicama - navela je ona.

- Gledam prvo vesti i kalendar, pa onda gledam šta donose novine, slušam novinare šta je poskupelo, a šta će pojeftiniti. Kad već ne mogu da izađem napolje, da mi kogod kaže, onda nek mi makar on kaže - istakla je simpatična baka i dodala da voli da gleda i serije.

Za kraj, kroz osmeh kaže, ništa ne bi menjala, osim svojih sto godina!

Inače, u Subotici je i Božidar Vrbica "prebacio" jedan vek i ima 102 godine, a bračni par sa najdužim bračnim stažom su Đula i Ivan Gabrić koji su poslavili 70 godina braka. 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading