DRAMA SRPSKIH TURISTA U GRČKOJ! Jak olujni vetar ih "zarobio", trajekt ne može da pristane u luku

Autor:

Vesti

06.09.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o putnicima koji su na letovanje krenuli u individualnim aranžmanima.

DRAMA SRPSKIH TURISTA U GRČKOJ! Jak olujni vetar ih "zarobio", trajekt ne može da pristane u luku

Foto: Ap photo

Nevreme koje je paralisalo Grčku "zarobilo je" grupu od tridesetak srpskih turista na trajektu koji je isplovio sa Skijatosa ka Volosu i ne može da pristane zbog jakog vetra!

Reč je o putnicima koji su na letovanje krenuli u individualnim aranžmanima.

To je portvrdio i direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić koji je rekao da je dobio poruku od njih.

Foto: Ap photo

 

- To su individualni putnici koji su samostalno bili na letovanju i nisu slušali upozorenja da se nigde ne kreće zbog nevremena. I sada su zaglavili na tom trajektu - rekao je Seničić prenosi Blic.

Ono što je sada moguće učiniti, u datoj situaciji, jeste sprovođenje trajekta do luke u Solunu, od strane nadležnih.

Savet turistima - slušajte upozorenja

Savet turistima koji se nalaze u pogođenim područjima jeste da slušaju upozorenja, da slušaju šta im govori civilna zaštita i policija, savetuju nadležni.

Ako im kažu da ne napuštaju mesto i ne kreću, da budu vrlo disciplinovani, jer u suprotnom mogu da se nađu u veoma teškim situacijama - rekao je ambasador Srbije u Grčkoj.

Zbog snažnog olujnog nevremena, policija u Grčkoj je zabranila saobraćaj u gradu Volosu, obližnjem planinskom regionu Pilion i ostrvu Skijatos gde je pala rekordna količina kiše.

 

 

Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj, saopštio je da je desetak porodica iz Srbije zatražilo njihovu pomoć.

U blizini Volosa nalazi se desetak srpskih porodica koje su stupile u kontakt sa ambasadom. Oni su na letovanje otišli preko agencije Atlantik iz Beograda, mi pokušavamo da stupimo u kontakt sa agencijom kako bi ispitali mogućnost organizovanog prevoza nazad do Srbije. Poseban problem predstavlja činjenica da u 70 odsto tih mesta nema struje, prazne im se mobilni telefoni, ne mogu da dopune i ne mogu dalje da kontaktiraju - rekao je on.

Zabrana kretanja u određenim oblastima

U pogođenoj regiji Volosa i okolini građanima je stiglo obaveštenje o zabrani izlaska iz domova bez preke potrebe.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com, Facebook

 

 

Podseća se da je na snazi zabrana saobraćaja u prefekturi Magnezija, po nalogu grčke policije, zbog razvoja opasnih vremenskih uslova - navodi se na fotografiji koja je podeljena na Fejsbuk stranici "Grčka info".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading