JOŠ JEDNA SJAJNA AKCIJA FONDACIJE HUMANA SRCA! 11 mališana dobilo krov nad glavom! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.05.2023

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Humana srca iz Beograda je još jednom pokazala da misli na decu širom Srbije.

JOŠ JEDNA SJAJNA AKCIJA FONDACIJE HUMANA SRCA! 11 mališana dobilo krov nad glavom! (FOTO)

Foto: Fondacija ''Humana srca''

Danas su dve porodice, devetočlana porodica Žurž u selu Kruščica i šestočlana porodica Kidžin iz Jasonova dobile priliku za novi život u izgrađenim i renoviranim kućama, u vrednosti od 32.000 eura.

Republika

Foto: Fondacija ''Humana srca''

Fondacija Humana srca, porodica Kidžin

 

Fondacija Humana srca je ne samo renovirala domove, nego ih i potpuno opremila novim nameštajem i belom tehnikom. Porodice su od samog početka akcije svakodnevno dobijale pomoć u hrani, higijeni, garderobi, a najstarijim devojkama iz porodice Žurž, Fondacija je bila obezbedila i kompletan frizerski pribor, koji će im omogućiti izvesniju budućnost i redovne prihode. 

Zahvalnost Fondaciji nije krila ni predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić koja je istakla da je zahvaljujući humanitarnom radu Fondacije do sada u Belu Crkvu, odnosno njene građane i pre svega decu, uloženo preko 110.000 eura pomoći, što belocrkvani izuzetno poštuju i cene. 

Republika

Foto: Fondacija ''Humana srca''

Fondacija Humana srca, porodica Žurž

 

- U trenucima kada smo počeli svi da sumnjamo u sebe i postojanje empatije i saosećanja za druge, ovakve akcije su nam preko potrebne kako bismo pokazali da smo i dalje svi samo ljudi, koji treba i mogu da pomažu jedni drugima, jer to je ono što nam je naša pravoslavna vera i naša srpska tradicija ostavila u nasleđe. Naša plemenitost, gostoljubivost i milosrđe su u samom temelju našeg srpskog društva i kao takvo treba da ga negujemo i da se ponosimo njim - istakla je direktorka Fondacije Nikolina Đujić na kraju posete, podsećajući decu da je ipak najvažnija sloga i ljubav koju će uneti u nove domove.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading