Predsednik opštine u Crnoj Gori skandalozno renovirao NAJSTARIJU KUĆU, pa se pohvalio na mrežama: Sad ga "ubijaju" komentarima

Autor:

Vesti

07.10.2022

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malter preko sto godina stare cigle, na kamenu kuću demit fasada, total antena i PVC prozori, građani Šavnika šokirani prizorom koji su zatekli.

Predsednik opštine u Crnoj Gori skandalozno renovirao NAJSTARIJU KUĆU, pa se pohvalio na mrežama: Sad ga "ubijaju" komentarima

Foto: Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić

Malo mesto u sred Crne Gore, Šavnik, dičilo se lepim krajolikom, mirnim ljudima i "zgradom od sige", najstarijom zgradom koja je čuvala stogodišnji identitet ovog mesta, autentična i svoja, decenijama je stajala ponosno pokazujući od čega je sazdana, sve dok predsednik opštine Jugoslav Jakić nije dobio "briljantnu" ideju.

Naime, Jakić je, po svemu sudeći, uoči izbora koji se spremaju u ovom mestašcu, pomislio da bi bilo dobro uraditi nešto konkretno i opipljivo, pa se zagledao u staru zgradu od sige i rešio da je "obuče" u novo ruho.

"Namunjio" je Jakić ovu zgradu fasadom, zatvorio neke prozore, a komplet stolariju zamenio PVC prozorima i vratima i kao šlag na tortu, prikačio joj antenu, jer sada kada izgleda kao moderna zgrada, treba i da se ponaša tako...moderno.

 

 

Predsednik opštine Šavnik Jugoslav Jakić, jako zadovoljan svojim uspehom, rešio je da se pohvali na društvenim mrežama i svojim sugrađanima, koji nisu bili te sreće još uvek da ovaj objekat vide uživo, počasti fotografijama "mejkovera".

Adaptirali smo našu najstariju zgradu, medju šavničanima poznatu kao "zgrada od sige". Urađena je zamjena krova, fasade, i komplet bravarije. Ovim smo značajno unaprijedili kvalitet života stanara ove zgrade, a ujedno i doprinijeli boljem vizuelnom dojmu našeg grada! - napisao je preponosno Jakić.

Tada je usledio opšti linč na društvenim mrežama, jer su građani Šavnika videli očiglednu istinu, koja je predsedniku opštine izmicala, a to je da je upropašćeno nešto istorijsko, što pripada tradiciji i kulturi ovog mesta, zarad jeftinih političkih poena.

Da nije tragično, bilo bi presmešno, jer je čitava situacija u jednom momentu dovela do toga da se ispod predsednikove objave na društvenim mrežama ređaju urnebesni komentari.

- Obriši Tvit nesrećo, da bar ne vidi puno ljudi

- Aj sad, cela uprava, štemajze u ruke i skidaj malter

- Kako uništiti nasleđe... Čestitamo!

- Štetočine

- Od najstarije kuce od kamena,napravili ste kvantasku pijacu.Limeni krov ?!?Gde su prozori u potkrovlju ?Malter se stavili preko stogodisnjeg kamena. Trebalo bi i crkve da omalterisete

- Baš je lijepo i sa stilom urađeno. Sad trk na Sv. Stefan, Kotor, Herceg Novi.... Ima puno kuća koje vape za PVC stolarijom i limenim krovom

- Nesrecni Savnik je sad jos nesrecniji. Nema reci kojom se ovo moze opisati. Danas kamene kuce vrede kao nikada a Vi demit fasadu i total antenu

- Ne znam kako da Vam kazem ovo, a da se ne uvredite. Vi ste debili. Unistili ste fasadu ko zna koliko godina staru. Na takvim objektima se radi restauracija a ne renoviranje iliti adaptiranje!!

- Dođi uradi nam Kalemegdan, baš glupo izgleda bez stiropora

- Dragi bože, ovo je kao da ste Mona Lizu prefarbali u belo

- Vežite ga kako se slučajno ne bi spuštio do Kotora i tamo napravio “masakr”

To su samo neki od komentara ispod objave predsednika opštine Šavnik.

KONTROVERZNA OPŠTINA

Kako navode tamošnji mediji, pred lokalne izbore, koji su raspisani u opštini Šavnik, naprasno se doselilo više od 300 ljudi.

- Ovih dana svi putevi vode u Šavnik. Da je šavnički kraj lijep –lijep je, ali uoči izbora nekako najljepši. Kako obajsniti činjenicu da je samo od 1. jula do danas ovdje svoje prebivalište prijavilo preko 300 osoba iz devet crnogorskih opština - prenosi CDM.

Gavrilo Cerović i Novica Krsmanović smatraju da iza svojevrsnog izbornog desanta na Šavnik stoji upravo vladajući DPS. Za to tvrde postoje čvrsti dokazi koje proverava policija.

- Imamo slučaj da je na jednoj adresi prijavljeno blizu 20 podstanara sa devet različitih prezimena. Svi doseljeni su stariji od 18 godina što je očigledno da je ovo izborni inženjering - kazao je Cerović, prenose crnogorski mediji.

Krajnji rok za prijavu prebivališta biće 12. oktobar kada se zaključuje birački spisak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Know how

07.10.2022 10:53

Ima takvih I u Srbiji, drzave jasle I procenat su najbitniji