UDOVIČIĆ: U saradnji sa nemačkom ambasadom nastavljamo da budemo oslonac mladima (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

09.02.2022

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i šef Odseka za međunarodnu saradnju Ambasade SR Nemačke u Srbiji Kristijan Šiling potpisali su danas Sporazum o sprovođenju projekta ”Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Republici Srbiji”.

UDOVIČIĆ: U saradnji sa nemačkom ambasadom nastavljamo da budemo oslonac mladima (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Ovaj četvorogodišnji projekat Ministarstva omladine i sporta i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ donosi višesutruke direktne koristi za mlade u ruralnim sredinama. Smatramo da se upravo ta kategorija mladih u današnjim vremenima nosi sa ne baš lakim izazovima i ovim putem želimo da ih dodatno osnažimo i pružimo podršku - naveo je Udovičić.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Projekat Ministarstva omladine i sporta i Nemačke organizacije

 

Cilj je da se unaprede ekonomske i socio-kulturološke perspektive mladih, a projektom su obuhvaćene i ugrožene grupe kao što su povratnici, mlade žene i etničke manjine.

Udovičić je ukazao i da je povećana starosna ciljna grupa, tako da će projekat pružiti podršku osobama strosti od 15 do 40 godina.

- Sistemska podrška mladima iz ruralnih sredina osnov je perspektivne budućnosti, i zahvalan sam Vladi Savezne Republike Nemačke, koja je kroz ovaj vid bilateralne saradnje, doprinela kreiranju još bolje sadašnjosti i budućnosti mladih u Srbiji - rekao je Udovičić.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vanja Udovičić

 

Ministar je podsetio da je prethodni zajednički projekat, na koji smo veoma ponosni, „Podsticanje zapošljavanja mladih” obuhvatio skoro 13 000 mladih.

Nastavljamo da mladima budemo oslonac i podrška i da zajedno sa njima stvaramo perspektive u koje verujemo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading