KAKO DA ZARADITE 500 EVRA MESEČNO PREKO INTERNETA?!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

19.11.2017

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zarada na poslovima preko interneta sve je popularnija u Srbiji, a trenutno je jedno od najunosnijih zanimanja držanje časova engleskog jezika ljudima širom sveta, najčešće s Dalekog istoka, iz Kine i Japana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Virtuelna učionica", "onlajn kancelarija", "internet prodavnica" - sve su češći termini kada treba opisati svoje radno mesto. Sve veći broj platformi preko kojih je moguće zaraditi na ovaj način nudi čitav spektar zanimanja. Knjigovodstvo, prevođenje, kao i programiranje takođe se visoko kotiraju na listi poslova.

Nikola Đ. (25) je preko jednog stranog sajta pronašao oglas za posao predavača engleskog jezika. Prvi korak je, kako kaže, bio da kontaktira s agentom preko imejla, pošalje CV na engleskom jeziku, a zatim je usledio i video-intervju.

- Zatim sam morao da odslušam dva onlajn predavanja. Prvo je bilo o samoj firmi, dok su nam kroz drugo predavanje pokazali način predavanja, njihovu kulturu, ali i istakli šta očekuju od nas - priča Nikola.

A nakon toga ostalo je da i sam zakaže čas na kojem će predavati. To se, objašnjava on, čini veoma lako preko pregledne tabele na kojoj se, između ostalog, vide i svi udarni termini.

- Najviše zainteresovanih za čas ima prepodne oko 10.30 i u večernjim satima do pola 11. Časovi se zakazuju uglavnom dan pre, ali postoji mogućnost da rezervišeš čas i četiri sata pre početka - priča naš sagovornik.

Kada dobije potvrdnu informaciju o času, dobija i informacije - vreme predavanja, broj studenata, njihov nivo poznavanja engleskog jezika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Normalan program traje 45 minuta i obuhvata starije studente. Postoje i ostali programi podeljeni po potrebama studenata.

- Virtuelna učionica u kojoj držim čas mora biti otvorena deset minuta pre početka samog časa. Ta učionica je zapravo poseban server koji ti daje mogućnost da pokreneš prezentaciju, komuniciraš sa studentima preko poruka, kao i modifikovanje samih prezentacija na koje se studenti kasnije mogu vratiti i proveriti stečeno znanje - priča Nikola.

Nakon održanog časa, nastavniku preostaje da oceni studente. Važno je, međutim, i to što studenti ocenjuju profesora, odnosno način na koji je prezentovao lekciju, i to ocenama od jedan do deset.

- Ocene su za profesore bitne iz dva razloga. Prvi razlog je vezan za broj časova koje će dobijati, a drugi je bonus na osnovicu koji se dobija od ocena. Bonus je svaka ocena osam ili veća od nje - objašnjava Nikola.

A uz trud, mesečna zarada uopšte nije zanemarljiva. Uz osnovicu od tri dolara i s bonusom koji se kreću od 20 do 50 odsto od osnovice, Nikola kaže da mesečno zaradi i više od 500 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading