U Negotinu proglašena vanredna situacija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.11.2020

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, sa tendencijom daljeg pogoršanja, u opštini Negotin danas je proglašena vanredna situacija.


Tu odluku doneo je predsednik opštine Vladimir Veličković i ona je jednoglasno usvojena na sednici Štaba za vanredne situacije, prenose Večernje novosti.

"Na osnovu mišljenja epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje ''Timok'' u Zaječaru koji su epidemiološku situaciju ocenili kao nepovoljnu, s obzirom na potencijalnu opasnost da i kod nas epidemija bukne kao u opštinama i gradovima u okruženju. Imamo problem sa nepoštovanjem mera okupljanja, nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima", rekao je Veličković.

Prema njegovim rečima, potencijalni rizici za dalje širenje infekcije su i proslave, kao i druga masovna okupljanja.

Uvođenje vanredne situacije u opštini Negotin predloženo je i na osnovu povećanja broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u Negotinu, kao i porasta broja obolelih i hospitalizovanih.

U opštini Negotin u oktobru je bilo 28 pozitivnih pacijenata od kojih su 15 još uvek aktivni, a u novembru ih je već 10, od kojih je devetoro u bolnici.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading