KAIŠEM ZADAVILA SINA (11) U SNU! Tvrdila da boluje od depresije, a pretraživala načine za ubistvo i mentalne bolesti! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđena majka (51) koja je ubila sina dok je spavao.

KAIŠEM ZADAVILA SINA (11) U SNU! Tvrdila da boluje od depresije, a pretraživala načine za ubistvo i mentalne bolesti! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/6abc Philadelphia

Rut DiRienco-Vajthed (51) iz Pensilvanije proglašena je krivom i osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog zbistva svog sina Metjua Vajtheda (11). Zadavila ga je kaišem na spavanju prošlog aprila, a pronašao ga je otac koji je odmah pozvao policiju.

Nakon što je ubila svoje dete, Rut se odvezla porodičnim automobilom na plažu. Na fotografijama se vidi kako je terenac ostao delimično potopljen u vodu, a krivična prijava otkriva da su policajci pronašli crni muški kaiš na podu vozila. Brzom akcijom su je pronašli kako luta ulicama. 

Zločin je priznala rekavši da ne želi da njen sin odrasta u finansijskim problemima njihove porodice, te da je zato odlučila da ga ubije u snu, piše 6abc.

Za Philadelphia Inquirer rekla je da je dečak stalno plakao zbog toga. Za vreme zločina, otac dečaka je spavao u drugoj sobi.

Njeni advokati tvrdili su da je ona zadavila sina jer je imala "prekid filma" zbog finansijskih i porodičnih problema, te da je osećala kako je poštedela svog sina bolnog života. Eksperti su navodno potvrdili da je žena u to vreme bolovala od depresije.

Međutim, tužioci su tokom suđenja tvrdili da je ubistvo bilo sa predumišljajem, ističući da je na internetu pretraživala kako da zadavi nekoga, kao i mentalne bolesti koje navode žene da ubijaju sopstvenu decu.

Takođe se ističe da je majka ubica, koja je radila kao prodavac nekretnina, okrivila svog muža za finansijske probleme porodice i da je bila motivisana da ubije zbog besa i iz osvete.

Prilikom izricanja osuđujuće presude u četvrtak, sudija je odbio da prihvati mentalnu bolest kao odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading