Crna Gora od Mađarske dobila BODLJIKAVU ŽICU za zaštitu granice od MIGRANATA

Autor: Republika

Svet

24.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora dobila je od Mađarske bodljikavu žicu za zaštitu granice s Albanijom od ilegalnih migranata, rekao je danas crnogorski premijer Duško Marković nakon susreta s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Podgorici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Crna Gora je od Mađarske dobila bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom, odakle u poslednje vreme dolazi najviše migranata, ali za sada ne postoje razlozi za to- rekao je Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi HINA.

Orban je rekao da bi balkanska izbeglička ruta trebalo da ostane zatvorena i obećao pomoć Crnoj Gori u suočavanju s problemom ilegalnih migracija.

- Kada Crne Gora brani svoje granice, ona brani i Mađarsku i celu Evropsku uniju- rekao je Orban.

Prema njegovim rečima, Evropa i dalje čini ozbiljne greške i ne želi da shvati da je potrebno suzdržavati se od poteza koje u Africi ili na Bliskom istoku mogu protumačiti kao "poziv".

- EU daje dvosmislene signale. Kaže im "ne dolazite", a istovremeno ih poziva. I kao rezultat toga se ljudi dave u moru i ostaju zaglavljeni na migracijskim rutama. Ono što činimo je nehumano i politički nerazumno- rekao je Orban.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading